29 Март 2024 г. Петък

ГЕРБ се жалва в Брюксел за "опорните точки" на МВР

2013-11-21 18:41:05
ГЕРБ ще сезира водещи европейски институции за случая с Христо Бисеров, казуса с „опорните точки“, изработени от МВР, и сблъсъците около парламента по време на протестите на 12 ноември.Това стана ясно по време на брифинг на партията в парламента. 

Опозицията е изпратила писма до председателя на Европейската комисия, на Европейския парламент, до председателите на ЕНП, ПЕС и ПАСЕ, обясни Димитър Главчев от ГЕРБ.  

Според Главчев с изготвянето на опорните точки МВР е излязло извън своите задължения.
Те излизат от своите функции и започват да действат като пиар агенция на правителството, заяви още опозиционният депутат.  

Той се спря и на случая с подалия оставка зам.-председател на парламента и обвинен в пране на пари Христо Бисеров. По негови думи случаят е показал, че вътрешният министър Цветлин Йовчев не е информиран какво се случва. Според него в казуса има „смущаващи фактори“. Главчев отново лансира тезата на ГЕРБ, че е имало теч на информация до самия Бисеров. 

Той е разбрал за това, което предстои да се случи, преди органите, каза Главчев. ГЕРБ отново разкритикува действията на мнозинството и дневния ред на парламента. 

Нека да видим с какво се занимава днес парламентът на Република България – Авиоотряд 28 и анкетна комисия за Мишо Бирата. Едва ли от това имат нужда хората, каза още Главчев. 
Целта на дневния ред, който се опива да пробутва управляващата тройна коалиция, е да скрие гафовете, заяви пък Александър Ненков от ГЕРБ.  

На 12 ноември цялата зона около българския парламент се превърна в една гладиаторска арена, посочи Ненков. 

ГЕРБ няма да остави тези случаи да отминат, категоричен бе младият депутат. По негови думи българската държава в момента е в международна изолация заради премиера Пламен Орешарски.  

Мотив да изпратим тези писма е и това, че за шест месеца българската държава изпадна в една международна изолация, поясни той.

По думите му Орешарски не се е срещал нито веднъж с нито един от водещите европейски лидери. Може би единствения път, когато премиерът премина през параден вход е когато встъпи в длъжност, каза Ненков.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати