Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Април 24
Начало arrow Технологии arrow Световен ИТ лидер откри свой развоен център у нас

Световен ИТ лидер откри свой развоен център у нас

  Print E-mail
2013-11-20 20:39:36
източник: news.bg

Световният лидер в производството насофтуерни решения за телекомуникационния сектор Comverse откри днес в България своя нов развоен и експертен център - Comverse Center of Excellence, съобщи Money.bg.

Компанията планира да създаде стотици работни местаза най-висококвалифицираните български ИКТ специалисти - програмисти, софтуерни инженери и консултанти, които ще управляват проектите на Comverse в целия район на Европа, Близкия изток и Африка.

„Ние от Министерство на икономиката и енергетиката ще продължим да насърчаваме инвестиции като тази на Comverse, създавайки по-добри условия за компаниите, катоподобряваме връзката между образование и реализация на младите и квалифицирани българи на пазара на труда.", отбеляза по време на откриването Анна Янева, заместник- министър на икономиката и енергетиката.

„Най-добрият начин за една глобална компания като Comverseда отговори на нуждите на своите клиенти е да бъде близо до тях - не само при реализация на проектите им, но и при развитие на най-подходящите за техния бизнес технологии и решения", отбеляза от своя страна старшият вицепрезидент и управляващ директор на Comverse за Европа, Близкия Изток и Африка Дени Бернар.

„Избрахме България заради близостта на страната до нашите стратегически пазари и достъп до огромен брой от отлично подготвени професионалисти, с който регионът е известен", допълни Бернар.

Центърът в България е регионален оперативен хъб на Comverse за предоставяне на услуги и се фокусира върху всички аспекти на разработка и внедряване на иновативни софтуерни решения на компанията в Европа, Близкия Изток и Африка, като бизнес системи, платформи за управление на клиенти, услуги с добавена стойност (центрове за SMS, MMS и гласова поща) и дигитални услуги. Той е ключов за дейността на Comverse и
ще бъде подпомаган от сходни центрове на компанията по света.

„Със създаването на развойния и експертен център на Comverse в България днес ние не само поставяме българския ИKТ талант на световната карта редом до водещи в света технологични държави като САЩ и Израел, но и поемаме голяма отговорност да оправдаем гласуваното ни доверие.", отбеляза Мирослав Младенов, генерален директор на Comverse в България.

В развойния и експертен център на Comverse вече работят над 100 висококвалифицирани български ИТ специалисти, като според първия етап от изграждането на центъра, те трябва да достигнат над 200 души.

За Comverse
Comverse® е водещ доставчик на ключови решения за телеком бизнеса, които подпомагат успеха на доставчиците на комуникационни услуги в хипер свързания свят чрез предоставяне на иновативни решения и тяхното интелигентно остойностяване. Доказано успешните и иновативни продукти на компанията включват бизнес решения в областта на BSS, Policy Management (PCRF), Enforcement и Digital & Value Added Services, подкрепени от управлявани и професионални услуги.
Comverse има клиенти в над 125 страни по света и успешнопредоставя услуги на над 450 доставчици на комуникационни услуги, които обслужват над 2 милиарда абонати. Comverse предлага своите решения в различни модели включително локално инсталирани, cloud-базирани, хоствани/SaaS или като управлявани услуги.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Технологии
  Новини През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ...
  Новини Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирми в IT ...
  Новини Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руската ...
  Новини Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на ...
  Новини Шерил Сандберг. снимка: Ройтерс - В отговор на доказателства, че нейни инструменти са позволили реклами да бъдат насочени към потребители, които са използвали расистки коментари или реч на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?