26 Април 2024 г. Петък

Световен ИТ лидер откри свой развоен център у нас

2013-11-20 20:39:36

Световният лидер в производството насофтуерни решения за телекомуникационния сектор Comverse откри днес в България своя нов развоен и експертен център - Comverse Center of Excellence, съобщи Money.bg.

Компанията планира да създаде стотици работни местаза най-висококвалифицираните български ИКТ специалисти - програмисти, софтуерни инженери и консултанти, които ще управляват проектите на Comverse в целия район на Европа, Близкия изток и Африка.

„Ние от Министерство на икономиката и енергетиката ще продължим да насърчаваме инвестиции като тази на Comverse, създавайки по-добри условия за компаниите, катоподобряваме връзката между образование и реализация на младите и квалифицирани българи на пазара на труда.", отбеляза по време на откриването Анна Янева, заместник- министър на икономиката и енергетиката.

„Най-добрият начин за една глобална компания като Comverseда отговори на нуждите на своите клиенти е да бъде близо до тях - не само при реализация на проектите им, но и при развитие на най-подходящите за техния бизнес технологии и решения", отбеляза от своя страна старшият вицепрезидент и управляващ директор на Comverse за Европа, Близкия Изток и Африка Дени Бернар.

„Избрахме България заради близостта на страната до нашите стратегически пазари и достъп до огромен брой от отлично подготвени професионалисти, с който регионът е известен", допълни Бернар.

Центърът в България е регионален оперативен хъб на Comverse за предоставяне на услуги и се фокусира върху всички аспекти на разработка и внедряване на иновативни софтуерни решения на компанията в Европа, Близкия Изток и Африка, като бизнес системи, платформи за управление на клиенти, услуги с добавена стойност (центрове за SMS, MMS и гласова поща) и дигитални услуги. Той е ключов за дейността на Comverse и
ще бъде подпомаган от сходни центрове на компанията по света.

„Със създаването на развойния и експертен център на Comverse в България днес ние не само поставяме българския ИKТ талант на световната карта редом до водещи в света технологични държави като САЩ и Израел, но и поемаме голяма отговорност да оправдаем гласуваното ни доверие.", отбеляза Мирослав Младенов, генерален директор на Comverse в България.

В развойния и експертен център на Comverse вече работят над 100 висококвалифицирани български ИТ специалисти, като според първия етап от изграждането на центъра, те трябва да достигнат над 200 души.

За Comverse
Comverse® е водещ доставчик на ключови решения за телеком бизнеса, които подпомагат успеха на доставчиците на комуникационни услуги в хипер свързания свят чрез предоставяне на иновативни решения и тяхното интелигентно остойностяване. Доказано успешните и иновативни продукти на компанията включват бизнес решения в областта на BSS, Policy Management (PCRF), Enforcement и Digital & Value Added Services, подкрепени от управлявани и професионални услуги.
Comverse има клиенти в над 125 страни по света и успешнопредоставя услуги на над 450 доставчици на комуникационни услуги, които обслужват над 2 милиарда абонати. Comverse предлага своите решения в различни модели включително локално инсталирани, cloud-базирани, хоствани/SaaS или като управлявани услуги.

източник: news.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати