25 Април 2024 г. Четвъртък

Бареков пред президентството: Тихо, че аз говоря

2013-11-20 19:24:32

Лидерът на гражданско движение „България без цензура" Николай Бареков заварди входа на Президентството. Той се появи пред десетките си симпатизанти, които повече от час преди началото на КСНС се бяха събрали, скандират „Оставка" и развяват български знамена и знамена на движението на Бареков. 
Сред „морето" от фенове на „България без цензура" преобладават млади момчета, които приличат повече на футболна агитка, отколкото на хора, които се борят за морал в политиката.

Протестиращите на „България без цензура" си бяха осигурили и своя охрана. Подобно на униформените полицаи, младежи спираха гражданите и дори искаха от журналисти да се легитимират, за да могат да влязат в „кръга" на „България без цензура".

Когато Бареков се появи обаче, те Тихо, че аз говоря". Пред медиите лидерът на „България без цензура" обясни, че той и неговите симпатизанти ще попречат на някои политици да влязат на заседанието на КСНС при президента, което трябва да започне след минути.

Според Бареков тези политици са корумпирани и не са достойни да решават бъдещето на България. Ексжурналистът е дошъл подготвен, като е написал дневен ред, по който да се води заседанието при държавния глава. Този дневен ред е различен от официално обявения, според който трябва да се обсъдят заплахите за националната ни сигурност, предвид засилената бежанска вълна през последните месеци.

Като основен проблем обаче Николай Бареков изтъква демографската криза у нас и не на последно място политическата корупция и бедността на българите.

Обявилият се за следващ премиер Николай Бареков е дошъл още, за да популяризира своята операция „Чисти ръце". Бареков заяви категорично, че от днес нататък политиците ще се делят на такива с „чисти" и „мръсни" ръце.

Във „фризера" Николай Бареков поставя единствено Симеон Сакскобургготски, почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и бившият син Иван Костов, тъй като те вече са излезли от политиката и лидерът на „България без цензура" няма да се занимава с тях.

Като чисти партии Бареков определи ВМРО, Атака, НФСБ и земеделските партии, но подчерта, че не иска да прави политически коалиции с тях. „Всички останали са от обратната страна и трябва да си тръгнат", се закани още Николай Бареков, след като заяви официално мисията си и пред събралите се свои привърженици.

Бареков обяви, че има информация, че поканените висши държавници за участие в КСНС ще влязат не през главния, както по традиция, а през служебния вход на президентската институция (както и стана, бел. ред.). Това е падение, заяви още ексжурналистът.

Освиркванията пропуснаха главния прокурор, а Местан беше посрещнат с викове „Турци сте!". Минути след тях за участие в КСНС влезе и министърът на отбраната Ангел Найденов.Изказването му провокира тълпата от противници на Плевнелиев и правителството да се измести точно до ъгъла на сградата на държавния глава, за да има видимост към страничния вход. Именно със скандирания „Оставка" и „Мафия" феновете на Николай Бареков посрещнаха и премиера Пламен Орешарски, който влезе в сградата на Президентството.
Заедно спряха колите на обвинител номер 1 Сотир Цацаров и на лидера на ДПС Лютви Местан.

От скандиранията „Оставка" и „Мафия" не се уплаши единствено министърът на външните работи Кристиян Вигенин, който макар и в последните минути, влезе през парадния вход на президентската институция.

Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков бе подведен в резултат, на което - шумно освиркан.

Докато обявилият се за следващ премиер говореше пред симпатизантите си, точно пред парадния вход на Президентството група граждани се събраха на кръстовището на улиците „Съборна" и „Леге". Те са познати лица от антиправителствените вечерни протести, като сред тях са и някои „ранобудни" студенти.

Привържениците на Бареков за момент се объркаха и помислиха, че тези хора идват да ги подкрепят, а полицията ги спира. Започнаха да скандират „Пуснете хората" и водени лично от своя лидер Николай Бареков отидоха да спасяват своите „привърженици".

Когато се приближиха обаче, Бареков бе посрещнат от силни освирквания и викове „Бареков, курво". Огорчен от срещата и неприятната изненада, Николай Бареков прикани своите симпатизанти да се върнат отново пред сградата на Президентството.

Събралите се противници на Николай Бареков заявиха, че също искат оставка на правителството, но не по този начин, както го прави Бареков и неговото движение.

Привърженици на гражданско движение „България без цензура" заобиколиха сградата на президентството и с викове „Оставка" също се озоваха на кръстовището между ул. „Съборна" и ул. „Леге", където се бяха събрали противници на правителството, но и на Николай Бареков и неговите виждания.

С издигнати знамена „България без цензура" млади момчета се изправиха срещу противниците на Бареков и за минути се стигна до сблъсъци. Симпатизантите на Бареков се опитаха да обърнат контейнери, но униформените веднага предотвратиха ескалиращото напрежение.

Видял какво се случва, Николай Бареков веднага дойде да посрещне своите симпатизанти, помоли ги да се успокоят и да не се поддават на провокации и им осигури място, през което да минат и да се слеят с останалите привърженици пред парадния вход на президентството.

Пред журналисти лидерът на „България без цензура" обвини за пореден път експремиера Бойко Борисов в това, че той организира тези провокации, които целят да се стигне до сблъсъци.

Бареков увери, че той не иска насилия на неговите протести, тъй като догодина ще става премиер. По думите му събралите се негови противници са платени групи от Пловдив, а парите са им дадени от ГЕРБ.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати