25 Април 2024 г. Четвъртък

Връщат данък общ доход на хората с минимална работна заплата

2013-11-19 09:29:13

На хората, които получават минимална работна заплата, следващата година ще им бъде върнат данък общ доход (ДОД). Де факто те няма да плащат данък, тъй като ще си го вземат обратно. Става дума за сумата от 350 лева за една година.

Това заяви пред Нова телевизия председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от ДПС Йордан Цонев.

Колко души ще получат парите от данъците си ще стане ясно от данъчните декларации, които те са подали, тъй парите ще бъдат връщани по този критерий.

Иначе Цонев подчерта, че правителството е изпълнило почти всички желания на профсъюзите, като е осигурило парите наживотновъди, лекари, зъболекари, средствата за ваксини.
„Морал има там, където няма двойствен стандарт", посочи той.

По въпроса за евентуалните предсрочни избори, шефът на бюджетната комисия в парламента посочи, че такива ще има,ако изборният барометър покаже нужда от тях. Цонев обаче подчерта, че при изборите миналия май не е имало статистическа грешка и да се говори за избори до май месец сега, по думите му, е контрапродуктивно.

Относно изказването на премиера Пламен Орешарски, че ще уволнява държавни служители, които ходят на митингите, Йордан Цонев коментира, че истинската причина за това е изказване е, че са били засечени много служители, които излизат да протестират в работно време. „Какво си мислите, че няма кой да ги следи ли?", попита Цонев.
Той разкри и че са хванати служители да крият кореспонденция и да спъват работата на собствената си администрация. За пример той даде работниците в ОП „Околна среда".

По темата „Христо Бисеров" той не даде повече подробности под предлог, че в ДПС не се знае нищо различно от казаното и разбрано досега. Цонев е убеден, че постъпката на Бисеров не е продиктувана от други искания освен свои лични. „За ДПС случаят на този етап е приключен", отбеляза той.

Йордан Цонев не успя да отговори на въпроса колко е струвал съботният митинг на БСП и ДПС, тъй като плащането по него още не било приключило. За мероприятието е вложена единствено държавна субсидия, тъй като стана ясно, че частни фирми нямат право да помагат.
Припомняме, според столетницата митингът в София е събрал около 70 хил. души.

„Те не искат да подаваме оставка, те искат да си изпълним обещанията", обясни Цонев исканията на протестиращите.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати