26 Април 2024 г. Петък

Саркози, помогни на бай Никой от Столипиново!

2010-08-28 13:57:22

В редакцията на Dnes.bg получихме писмо - сигнал за един български ром, който не може да бъде върнат от Франция.

Контрольори в градския транспорт на Приж са отнели документите на Димитър Стоянов, защото се возел без билетче. Той няма пари да си плати глобата, за да си ги получи отново.

Писмото е от защитника на правата на ромите Абдулсамед Вели, който е шеф на правозащитната организация "Прав път", регистрирана в Столипиново.

Здравейте,пиша Ви във връзка с българския гражданин от ромски произход Димитър Георгиев Стоянов,който е с постоянен адрес в България,гр.Пловдив,кв.Столипиново,който в момента се намира в Париж в безпомощно състояние.

Какво би направил един човек при това положение според нас?
Аз например,ако наистина нямам възможност да си платя в същият момент глобата,бих се оплакъл и бих потърсил помощта на българският ни посланник в страната , която се намирам.

Същият г-н Стоянов,който според някои хора не е човек,тъй като е беден и е от РОМСКИ(цигански произход),също се е обърнал към посолството ни в Париж,но от там са го успокоили,че ако си плати глобата и тогава щял сам да си получи документите за самоличност.
Е,да ма НЕ.

Този човек в момента е без документи за самоличност,без тях и пеша,и на автостоп неможе да се прибере у дома си.

Ако си намери работа за да изкара пари за глобата си няма кой да го наеме,тъй като той в момента е господин Никой.

Ако реша аз , семейството му или някой от Вас да му изпратим пари от българия или от другаде,няма как да ги получи,тъй като пак повтарям-той е господин Никой.

Как бихме постъпили ние при това положение,ами ако питате мен,аз лично бих направил лошо на друг , за да изкарам пари за глобата и да си възтановя документите,добреде но като незнам език и като незнам къде да си потърся документите и да бях ги намерил по-късно тези пари от някъде .

Изпращам го това писмо нарочно и до ВАС г-н Посланник.

Защо ли?

Ами,защото Вашата заплата ние Ви поемаме,а не Ви падат от Айфеловата Кула.
Не Ви карам да платите глобата на госпдин Никой,а просто се заемете със случая и се опитайте да му съдействате за връщането на документите на този вече господин НИКОЙ.

Вие представлявате българските граждани,без значение от етническата им принадлежност,ако твърдите,че това което Ви изпращам не се е случило при Вас,просто можете да разгледате записите,кой е влизал и кой не след горе-споменатата ми дата,тъй като човекът вече НИКОЙ,го познаваме добре и знаем дали лъже или не.

Молба и до медийте,които са получили писмото ми,както и до европейският ни Омбудсман,моля разгледайте случая и го предайте,лично до саркозИ,тъй като трябва да изгони тези служители от франция,защото и те неспазват несамо френските , но и законите на целия свят,защото документът за самоличност се отнема само човек когато е лишен от свобода,а за 100-200 евро никой няма право да бъде лишен от свобода.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати