2 Май 2024 г. Четвъртък

БСП стяга редици за масов митинг в събота

2013-11-14 21:24:21

БСП също организира в събота в столицата национален митинг в подкрепа на правителството. Това става ясно само ден след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че организира протест, но в Пловдив, с искане на оставката на кабинета.

Митингът на червените ще се състои от 12 часа на Орлов мост и след това участниците ще се отправят  на шествие към президентството, което ще е под надслов „Не на омразата“.

Председателят на Софийската организация на БСП Калоян Паргов заяви пред БНР, че се предвижда на митинга да има около 70 хил. души, като само от София ще има около 5 хил. души.

„Целта на националния митинг-шествие в събота е да се призове обществото да спрем с тази омраза, с това разделение и да дадем възможност на България да напредне икономически, защото това ще е в полза на всички граждани“, обясни той.

 В интернет изтече писмо, което Паргов е изпратил до структурите на БСП с указания да изкарат на протеста не само членове и симпатизанти, но и хора, предлагани за държавни и обществени постове.  Шефът на Софийската организация обясни, че инициативата за митинга тръгва по партийна линия, но тя има за цел да привлече и широки граждански маси.

 

„Това не е чисто партийно капсулирано мероприятие. То започва от партийните структури. Това е нормално - аз като председател да помоля партийните структури в София да се заемат с подготовката и организацията. Това, което коментирате като текст в писмото, това е моето разбиране за морал в политиката и този текст не бих могъл да го пропусна, защото това е и политически митинг и хората, които за които става дума там, са с претенцията, че са много по-добри от калинките на ГЕРБ, които ни управляваха така бездарно 3,5 години“, мотивира се Паргов.

В събота следобед в София ще се играе вечното дерби между Левски и ЦСКА.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече обяви, че в събота от 12 часа в Пловдив ще организира партиен протест за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

По негови думи хиляди хора са призовали партията да оглави антиправителствените протести и да се намеси в тях. След остра реакция на „ранобудните студенти, че чакат Борисов не да ги оглави, а да си тръгне, Борисов заяви, че протестът е за симпатизантите на ГЕРБ.

„За тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни призовават да ги поведем. И това е първото политическо организирано мероприятие на ГЕРБ, на което нашите симпатизанти са добре дошли. Именно затова протестът на ГЕРБ ще бъде в Пловдив, за да не пречим по никакъв начин на студентите и на другите протестиращи, които нямат нищо общо с нас и да покажем на управляващитe как се прави, когато ГЕРБ протестира и им иска оставкaта“, обясни бившият премиер.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати