27 Април 2024 г. Събота

Престъпление би било да върнем властта в ръцете на ГЕРБ

2013-11-10 21:57:28

„Сега би било престъпление към държавата да върнем властта в ръцете на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването „Всяка неделя” на Нова телевизия.

По думите му два са политическите субекти, които ще се борят за първото място – БСП и ГЕРБ, но ГЕРБ плашат много хора. "В момента не е време за предсрочни избори, имаме правителство, което работи”, заяви лидерът на левицата.

Във връзка с протестите, червеният лидер коментира, че протестиращите не осъзнават, че в стремежа си за незабавна оставка на правителството, обслужват именно ГЕРБ. „А ГЕРБ действат на принципа – ако аз не управлявам държавата, нека се срути държавата", допълни Станишев.

Той беше категоричен, че уважава всеки протест. Правителството, а и парламентарните сили, които го подкрепят, винаги са изявявали готовност за разговор – политически, икономически, социален, на всякаква тема, посочи лидерът на левицата.

Той отбелязва, че случващото се сега му напомня кадри, които вече са минали и не са донесли нищо добро. „През първите студентски стачки през 1990–1991-ва година какво постигнахме – дойде СДС и беше разбито селското стопанство. През 1997-ма година има втора вълна протести, какво последва? Приватизацията на безценица", каза той.

По думите на Станишев, премиерът Пламен Орешарски много добре осъзнава своята отговорност и никога не би приел и изпълнил решение, което му е наложено отвън.

Той беше категоричен, че настоящото програмно правителство за четири месеца е свършило много повече в социалната сфера, отколкото правителството на ГЕРБ за четири години.

Относно предложението за коалиция между ГЕРБ и БСП, Сергей Станишев бе категоричен, че това не е възможно – заради смисъла и съдържанието на политиката на ГЕРБ и виждането на БСП за политика. 

На контрапротестите, провеждащи се пред президентството, той заяви, че гледа като на нещо естествено и отрече да имат връзка с „Позитано”.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати