26 Април 2024 г. Петък

Бисеров не бил напуснал страната

2013-11-09 10:21:23

"МВР не издирва депутата", пише на своите страници "Труд". От началото на седмицата се говори, че Бисеров е напуснал страната, но според запознати това не отговаря на истината. Проверка на изданието по граничните пунктове също показа, че политикът не е регистриранкато напуснал страната.

"Роднина на Бисеров е в списъка на българи със сметки в Швейцария още от 2010 г." ДАНС проверява има ли къртица, издала на бившия зам.-председател проверката срещу него, пише в днешния си брой „24 часа“.  

Версия, че името Христо Бисеров е било в списъка на българи със сметки в швейцарски трезори, се появи днес. За този списък се заговори през март 2010 г., когато Германия купи диск с имена на притежатели на влогове в Швейцария. Тогавашният шеф на данъчните Красимир Стефанов лично летя до Германия за копие от него. След завръщането си той отказа информация, но потвърди, че има български имена.

"Няма Бисеров в списъка, но има негов роднина", заявиха пред "24 часа"ДАНС да не спира до Бисеров!"И сега, както при Вальо Топлото, всичко започва със справка от чужди служби." 

Христо Бисеров не е декларирал нито веднъж конфликт на интереси въпреки поправки в Закона за енергетиката и за възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), на които е вносител през последните месеци, показа справка на "Сега" в стенограмите на парламента. По закон той е длъжен да го прави, тъй като доведеният му син, разследван заедно с него за данъчни престъпления и пране на пари, е едъринвеститор в множество дружества за зелена енергия. До началото на тази година съдружник в повечето от тях е бил и другият син на политика - Дамян Бисеров.

Юристът Мирослав Николов, който е на 39-години, вече е един от най-важните хора в държавата. Избраният късно вечерта в четвъртък нов шеф на фонд "Земеделие" ще управлява около 3 млрд. лв. годишно от ЕС за субсидии на фермерите и проекти за селските райони. Николов е назначен по предложение на БСП, каза пред "24 часа" земеделският министър Димитър Греков. И обясни, че причините за подадената вкупом оставка на старото ръководство на фонда са "лични". 

"Банкоматите и постерминалите блокираха в цялата страна", отразява случилото се вчера "Стандарт". Държавата се върна към кеша за два часа. Причина за драмата се оказа срив в системата  заради повреден сървър, уточниха от БОРИКА.

Всички асансьори, произведени преди 2002 г., трябва да бъдат оборудвани с кантар и джиесем за постоянна връзка с техник. Това предвижда наредба на икономическото министерство за повишаване на безопасността в кабините. До 2016 г. екстрите трябва да бъдат въведени във всички сгради в страната. Те ще струват по около 2200 лв. на вход, което прави по 80 лв. на  домакинство, разяснява "Телеграф".

"Шефът на "Булгаргаз" научи от регистър, че го сменят с данъчен", съобщава "24 часа". Димитър Гогов е освободен изненадващо на 31 октомври с решение на Българския енергиен холдинг (БЕХ), в чиято структура е държавната газова компания. Смяната е записана точно в деня, в който у нас бе ръководителят на "Газпром" и се даде старт на "Южен поток" за България. От БЕХ мотивират рокадата с цялостна промяна на политиката на дружеството в холдинга.

Краят на лятото се е отразил далеч по-зле на пазара на труда тази година в сравнение с миналата, показват данните на НСИ за наетите и работната заплата. Към края на септември работещите по трудови и служебни договори намаляват до 2.26 млн. души, което е с 40 800 души по-малко, отколкото през юни, докато преди година без работа след края на летния сезон са останали 22 400 работещи, прави сравнение "Сега". Най-малко 280 000 българи работят в секторите с най-ниски възнаграждения. 

В хотелиерството и ресторантьорството заплащането е най-зле - 539 лв. средно. В административни и спомагателни дейности е 556 лв. Шампиони в доходите по традиция са секторите за създаване и разпространение на информация и творчески продукти, където средната заплата достига 1860 лв. Следват ги доходите на работещите в производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и на газ, където е отчетено намаление до 1505 лв., финансистите и застрахователите, при които възнагражденията са стигнали 1456 лв. средно. Студентите да искат мажоритарни избори, не оставка! Тя е следствие. Протестиращите сами ще се ориентират, млад човек не можеш да го лъжеш дълго време. Кунева е министър на правителството "Станишев" и сега не може да е против кабинета на Станишев. Разделението в обществото го помним от миналото. То се връща и е инициирано пак от същите кръгове и похвати на ДС." 
 
 "До 15 декември правосъдното министерство ще предаде архивите на ДС", твърди "Дума". Министерството на правосъдието ще предаде архивите на ДС на Комисията по досиетата в срок, обяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по време на парламентарния контрол вчера. Тя обясни, че причината за забавянето и трудностите са свързани с преминаването на отдел "Затвори" от МВР към правосъдното министрество през 1990 г., когато всички архивни материали, свързани с бившите тайни служби, са останали на съхранение в МВР.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати