29 Март 2024 г. Петък

Ужасяващ педофилски скандал разтърси България

2010-08-27 15:20:12

Грандиозен скандал гръмна, след като Окръжният съд в Пазарджик разкри, че трима научни работници и един държавен чиновник, подчинени на земеделското министерство, са блудствали с 15-годишни момчета.

Информацията стана известна, докато днес съдът решаваше каква мярка за неотклонение да наложи на задържаните преди две седмици във Велинград.

Случаят бе разкрит от велинградски полицаи, които са разследвали дилъри на наркотици в града. 

По време на проследяване на 15-годишно момче, заподозряно в пласиране на дрога, униформените попаданали в хотелска стая в момент на сексоргия.

След като нахлули в стаята, полицаите били смаяни от гледката. Те заварили служителят в Националната служба за съвети в земеделието Васил Ковачев и неговите колеги Мария Стоянова, Антон Тошев и Николай Петров, да блудстват с три 15-годишни момчета, а друг техен връстник ги наблюдавал.

В този момент чиновниците започнали да обясняват, че няма нужда да бъдат задържани, защото работят в държавна институция и разказали на униформените заеманите от тях постове. Въпреки това обаче белезниците щракнали и на четиримата педофили.

В хода на разследването е установено, че държавните служители са набирали непълнолетни момчета за среднощни оргии. Децата били привличани да правят секс срещу дребни суми и подаръци. За да се отпуснат, получавали и доза наркотик. 

Забавленията от този род започнали преди половин година, а оргиите били правени през уикенд.

"Децата са разпитани от съдия и са разказали, че редовно били водени по барове и дискотеки и били спонсорирани с по 20 лева, затова се съгласявали да бъдат опипвани и да бъдат правени полови сношения с тях", заяви в съдебната зала прокурорът по делото.

Днес състав на Пазарджишкия окръжен съд потвърди решението на Районния съд във Велинград, с което Васил Ковачев и Антон Тошев са освободени под парична гаранция от 500 лева, а Мария Стоянова и Николай Петров са освободени, без да им се налага наказание.

Земеделският министър Мирослав Найденов обаче не споделя мнението на съда и заяви, че ще уволни и четиримата служители, след като направи вътрешна проверка.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати