26 Април 2024 г. Петък

Ще се събуди ли Ювентус в Мадрид?

2013-10-23 09:53:19

След големия сблъсък между „Милан” и „Барселона” в Шампионската лига предстои друг футболен спектакъл – този между „Реал Мадрид” и „Ювентус” от 21:45 часа днес.

Мачът е с далеч по-голямо значение за италианския шампион, тъй като дотук в група B Юве се препъна на два пъти и не можа да спечели нито срещу „Копенхаген”, нито срещу „Галатасарай”. Равенството срещу турците беше в Торино, а при очертаващата се ситуация точно „Галатасарай” най-вероятно ще се окаже съперникът на италианците за второто място. Защото едва ли „Реал” щеможе да бъде изместен от лидерската позиция.

В исторически план „Ювентус” е един от най-неудобните европейски съперници на „Реал”. В европейските клубни турнири двата клуба са играли 14 мача, включително финал в Шампионската лига през 1997/1998 година. Тогава „Белият балет” спечели седмата си титла на Европа след успех с 1:0 срещу водения от Зинедин Зидан италиански супер отбор. Равенството е пълно – 7 победи за Юве срещу 7 на „Реал” без нито едно равенство. Последният сблъсък е отново от груповата фаза през сезон 2008/2009 година, когато италианците печелят в Торино с 2:1 и в Мадрид с 2:0.

Реал Мадрид


Преди мача с Юве най-голямата въпросителна е ще играе ли новата суперзвезда на белите Гарет Бейл. Треньорът Карло Анчелоти упорито отказва да разкрие дали Бейл ще влезе като титуляр – уелсецът има проблеми с травми, откакто премина на „Сантяго Бернабеу”. Със сигурност аут от мача е „мозъкът” на халфовата линия на кралския клуб Шаби Алонсо.

От началото на сезона Анчелоти често сменя вътрешните халфове, като сега с интерес се очаква на кого ще заложи. Очаква се Сами Кедира да е твърд титуляр, а до него да започне дошлият от „Реал Сосиедад” Асиер Ияраменди. Ако това се случи, то Лука Модрич ще остане резерва. Липсата на Алонсо обаче все още се усеща твърде очебийно във фаза защита. Там обаче най-вероятно се връща младият французин Рафаел Варан, от когото се очаква да даде повече стабилност в защита.

Ювентус


За италианците със сигурност най-важната задача е да не загубят мача. Затова ще е интересно да се види каква тактика ще избере Антонио Конте. Обикновено той обича да играе 3-5-2, с двама подчертано офанзивни крайни футболисти, които покриват целия фланг в лицето на Квадво Асамоа и Щефан Лихтщайнер, но сега едва ли ще рискува – предвид съперника и предвид факта, че Лихтщайнер продължава да лекува контузия.  Твърди титуляри изглеждат Артуро Видал, Андреа Пирло и Клаудио Маркизио, не ясно обаче дали Пол Погба ще играе и ако да – къде точно. Спекулациите са, че ще бъде пратен на десния фланг, за да помага на Маурицио Исла, който не замества много добре контузения Лихтщайнер.

В атака проблемите също не са малко – Мирко Вучинич и Фабио Куалярела също са контузени и сега ще е интересно кой ще партнира на Карлос Тевес – по-бързият и повратлив Себастиян Джовинко или гигантът Фернандо Йоренте.

Прогноза: Х (предвид липсата на равенство до момента между двата тима и предвид предстоящото Ел Класико в събота, може да се рискува със знак, различен от резонния – победа за Реал).

източник: actualno.com

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати