25 Април 2024 г. Четвъртък

Какви санкции от ЕК? Това са приказки за Дядо Торбалан!

2013-10-23 09:32:17
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма никакви притеснения за юридическата обоснованост на мораториума за забрана за продажба на земя на чужденци до 2020 година.

Аз не виждам какво ни заплашва от ЕС, какви санкции. Най-после тук в този парламент да се приеме нещо предложено от "Атака" в чистия му вид, заяви Сидеров.

По негови думи категорично никаква наказателна процедура не може да се наложи на страната ни от ЕК. Това са излишни сплашвания, допълни Сидеров. Той нарече подобни изказвания „сплашване с Дядо Торбалан“.

Това решение днес е добро за България, отсече той.

По негови думи ДПС имат право да сезират КС за решението на парламента днес, както по-рано обяви лидерът на партията Лютви Местан. Според Сидеров това ще покаже кой за какво се бори и чии интереси защитава.

Той обясни, че правителството трябва да изпипа добре забраната за продажба на земя, така че никой да няма право на обструкции.

Давам за пример Унгария и ще продължа да давам за пример Виктор Орбан. Той за страната си прави добри неща. Един български Орбан трябва да се появи най-накрая, каза още лидерът на националистите.

Сидеров благодари на всички депутати от БСП и ГЕРБ, които подкрепиха предложението на "Атака". Засега обаче от думите му стана ясно, че не вижда сближаване на позициите на най-голямата партия и националистите.

Антон Кутев от БСП е подкрепил мораториума, но мнението му е особено и смята, че този мораториум е популистки донякъде и не решава проблемите. За мен мораториумът и досега не работи и продължаването му е до известна степен популистко действие. Приех тезата, че все пак законодателни промени трябва да има, те трябва да са извън този мораториум, да ограничат продажбата на земя за чужденци и приемам, че този мораториум е само първата стъпка, заяви Кутев. По негови думи първите законови иницативи могат да се предпиемат бързо.

Той обясни, че Коалиция за България не е имала решение на парламентарната група как да гласува и всеки сам е избирал. Кутев отхвърли всякакви идеи за разцепление на ПГ.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати