25 Април 2024 г. Четвъртък

Моят глас е, призна си Тотев за "артисалите" от ГЕРБ

2013-10-23 09:28:52

"Няма съмнение, че това е моят глас", обяви пловдивският кмет Иван Тотев за скандалните записи, които видяха бял свят и на които градоначалникът на партийна сбирка обяснява, че ГЕРБ добре се грижи за своите хора и "постоянно ги прибира, кой откъдето е артисал".

"Когато си в тесен кръг, се чувстваш спокоен да говориш свободно", каза той пред Нова тв, но допълни, че това, което той е казал, е извадено от контекста.

От записа стана ясно, че в местната община са назначени над 500 членове и симпатизанти на ГЕРБ. Във ВиК и на летището също се планирало на партийни кадри да им бъдат намерени места.

"Най-нормалното нещо е тези подготвени хора да намерят своята реализация, защото в структурите на ГЕРБ има много качествени хора с езици", каза Тотев и поясни, че на събранието е говорил пред хора, които предстои да бъдат уволнени от управляващите. Целта му била да им даде кураж, че те ще продължат своята професионална реализация.

 

"Когато си на партийно събрание, трябва да дадеш мотивация и сигурност на хората", настоя кметът.

Иван Тотев обяви, че откакто новата власт е дошла, в града има тотална чистка на ръководни кадри – басейнова дирекция, ВиК, летища и други.

"Нямаме 120 души от ВиК, назначени в общината", категоричен бе той и пресметна, че в структурата работят над 1200 души.

Градоначалникът настоя, че именно от ГЕРБ са изобличили тайната на областния управител Венцислав Каймаканов, че е назначение на ДПС.

В коментар на думите си от записа, че общинарите ще подготвят такива незаконни решения, които той да връща, за да го бламират, Тотев отговори, че има бламиране, но от страна на Каймаканов.

От 171 решения на общинския съвет, които са били законни, областният управител върнал 7, но най-важните – 30-милионен заем за инфраструктурата на града, проект за подземен паркинг и много други.

"Областният управител като цяло е много остро настроен срещу развитието на общината", настоя той.

Кметът заяви още, че благодарение на хората от ГЕРБ и тяхната квалификация управлението на община Пловдив е толкова добро.

Попитан колко души е сменил, откакто е дошъл на власт, той каза, че е сменен целият ръководен персонал.

"Но през последните три месеца имаме тотална чистка на ръководни кадри", обясни той и заяви, че политиката на ГЕРБ никога не била такава, даже партията търпяла критики, че кадри на БСП стоели на ръководни позиции по времето на управлението на ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Пловдив


Новини
Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинд ...
Новини
Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Н ...
Новини
Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите т ...
Новини
Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бю ...
Новини
Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ст ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати