Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Юли 15
Начало arrow Политика arrow Законотворците ни не са добри, смята Огнян Герджиков

Законотворците ни не са добри, смята Огнян Герджиков

  Print E-mail
2013-10-20 14:27:24
източник: dnes.bg

Сегашните законтворци не са добри, така както и предишните – много бързат и нямат нужния капацитет. Те си мислят, че знаят – това е големият проблем на българина, заяви в предаването "Тази неделя" по bTV бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков, който от няколко дни заема поста на председател на възстановения Консултативен съвет по законодателство към парламента.

"Не всичките ни закони са лоши, но и добрите закони много често не се спазват. Нас не ни бива да ги следваме и спазваме, защото не сме научени на дисциплина", допълни още той. 

Герджиков обясни, че е бил поканен да заеме длъжността в Консултативния съвет от сегашния председател на парламента Михаил Миков. "Покани ме първо на кафе преди няколко месеца. Не бях много във възторг, защото не ми се натоварвашес допълнителни ангажименти, имам си достатъчно. След това пак ме покани преди 15-20 дни. Казах си, че след като постоянно критикувам законите, мога и да съм полезен да подобряването им", допълни професорът по право.

Той обясни, че основната функция на институцията е чисто юридическа, а политическата подложка на законопроектите остава встрани. 

"Ние правим аргументирани становища по предложените текстове на законопроекти и тези становища ги предоставяме на ръководството на парламента, което решава какво да прави. Ние нямаме решаваща дума", посочи Герджиков.
 
Бившият председател на парламента изрази мнение и за политическата ситуация в страната, която по думите му показва разделението в обществото и натрупването на омраза. 

Герджиков изрази мнение, че опозицията трябва да бъде коректив на властта, но от коректив тя не бива да се превръща в спирачка за развитието на държавата. "Това у нас не се разбира достатъчно. Не може всяка опозиция да иска непременно още от втория ден да свали избраното правителство", допълни той.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Шест въпроса като непряк отговор към прокуратурата зададе главният секретар на президентството Димитър Стоянов, съобщи БНТ.Единият от тях е "В какво точно се състои подкрепата на президента ...
  Новини Посланичката на Съединените американски щати в България Нейно превъзходителство Херо Мустафа обясни, че не е нейна работа да призовава "за оставката на което и да било длъжностно ...
  Новини Недосегаеми не трябва да има - законът е над всички, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ във връзка с акцията на Прокуратурата в президентството и последвалите арести на ...
  Новини Президентът Румен Радев излезе сред народа пред президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. 
  Новини Прокурори влязоха в сградата на президентската администрация, съобщи БГНЕС. Пред сградата са една полицейска кола и два автомобила, единият от които със синя лампа.Колите са спрени точно срещу ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?