25 Април 2024 г. Четвъртък

Цветанов остана без охрана, НСО си прибра гардовете

2013-10-16 20:43:35

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов вече не се ползва с охрана от НСО. Миналата седмица вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви пред парламента, че няма данни за реални заплахи за живота на Цветанов.

Тогава Йовчев каза, че ще предаде цялата информация в НСО и комисия към нея ще прецени дали охраната на Цветанов да остане, след като пресметна, че тя струва 40 хиляди лева на месец.

"Има комисия, която обсъжда всеки постъпил сигнал. Преценили са, че няма притеснение. Взето е решение, което е взето на база информацията, която имат", коментира на свой ред Цветан Цветанов.

Според него няма значение дали той се чувства заплашен след четирите сигнала, подадени преди време срещу него в областните дирекции в Благоевград, Ловеч, Варна и София.

 

Бившият вътрешен министър коментира и случая с червения депутат Борислав Гуцанов, който беше арестуван като председател на Общинския съвет на Варна при акция "Медузите".

Вчера Европейският съд по правата на човека осъди България заради ареста на Гуцанов и отсъди държавата да му плати 44 хиляди евро компенсация.

Цветанов днес се опита да прехвърли цялата отговорност за операцията на прокуратурата, след като доста остро разкритикува изказването на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който вчера заяви, че присъдата на съда в Страсбург е за арест, "а МВР арестува, не прокуратурата".

"Не бих искал да коментирам Борислав Сарафов мисля, че ще има много хубави неща, които той трябва да разказва", заяви Цветанов на въпрос на Dnes.bg.

По думите му защитата на държавата ни в Страсбург не е адекватна.

"Сергей Станишев възстанови ли тези 3 млн., които бяха дадени за лъскане на имиджа на държавата?", попита риторично Цветанов и отхвърли предложението на лидера на столетницата да даде от собствените си пари, за да плати парите на Гуцанов.

"Аз смятам, че темата с Борислав Гуцанов сме я изчистили, още когато делото беше прекратено", отвърна Цветанов на въпрос на Dnes.bg дали е готов да се извини на левия депутат.

Той обясни още, че двамата са разговаряли и са се разбрали, че "животът продължава".

"Ние сме имали една-единствена цел - да защитим интересите на варненския данъкоплатец”,"отсече Цветанов по повод операция "Медузите".

Зам.-председателят на ГЕРБ отказа да коментира дали от сегашна гледна точка операцията му се струва правилно реализирана.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати