27 Април 2024 г. Събота

Любо: Можем да вкараме 3 на Чехия

2013-10-15 11:32:47
Възможно е да вкараме три гола срещу Чехия. Нашият отбор създава много положения, но за съжаление не успява да реализира голяма част от тях", каза Любо на пресконференцията преди мача.

Той за пореден остави въпроса относно подновяването на договори си отворен и заяви, че не това е важно в момента. Неяснотата около контракта на Пенев поражда все повече спекулации с всеки изминал ден.

"Договорът ми ще се разглежда в следващите дни, седмици или месеци. За мен сега най-важни са мачовете. Не искам да се разсейвам, защото имаме цел да запазим второто си място и евентуално за следващите европейски квалификации да попаднем в по-поносима група."

Пенев се върна и на многото пропуски, които ни лишиха от това да имаме по-големи надежди, свързани с класирането за Бразилия догодина.

"Ако бяхме реализирали по-голям процент от положенията за гол, щяхме да сме първи в групата, а ако бяхме реализирали по-малък процент, щяхме да сме сигурни за бараж. В нашата група няма отбор, който да ни е надиграл. Нещо повече - в мачовете ние бяхме по-опасният отбор. За това второ място никой не ни е помогнал, а и аз не искам да ни помагат."

"Настроението в отбора след загубата от Армения в никакъв случай не е минорно. Бързо трябва да забравим този мач и да мислим за другия. Яд ни беше за изпуснатите три точки в Ереван, но настроението в тима е перфектно."

"Мога да кажа, че нашата група е най-трудната в зона Европа. Утре ние ще се борим да запазим второто място, което сме си заслужили. Ако не се класираме, ще сме си виновни сами."

"В никакъв случай няма да играем хазартно и безотговорно. Ще си играем нашия футбол със стил, характер и тактическа дисциплина. Ясно е, че ще рискуваме малко повече, но аз съм треньор и си нося моята отговорност."
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати