Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Март 5
Начало arrow България arrow 25 НПО-та: Спрете гей парада, опазете децата ни!

25 НПО-та: Спрете гей парада, опазете децата ни!

  Print E-mail
2010-06-22 09:10:40
източник: dnes.bg

25 неправителствени организации призоваха държавните институции да защитят българските деца от вредното влияние на гей активистите.

В отворено писмо те се обявяват против налагането на деструктивно за личността и обществото поведение, изразяващо се в гей фестивали и паради.

Според НПО-тата гей парадът, който ще се проведе тази събота в София, е целенасочен опит да се размият общоприетите граници в обществото ни и да се ерозират нагласите му по отношение на българското семейство.

 

В документа пише, че хомосексуализмът се представя едностранчиво в публичното пространство.

 

Според 25-те организации се премълчава това, че сред гейовете има многократно по-широко разпространение на СПИН, психични разстройства, депресия, самоубийства, както и драстично скъсяване на средната продължителност на живота.

В същото време организаторите на гей парада изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов с искане да бъде осигурена полицейска защита на участниците.

Преди две години първото шествие "Аз и моето семейство" премина под засилена охрана от страна на МВР и провокации от крайни националисти и православни организации.

Тогава повече от 80 души бяха арестувани. По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Съботният трети гей парад в столицата ще е под мотото Love equality, embrace diversity! (Обичай равенството, прегърни многообразието!).

Очакванията на организаторите са в него да се включат 700 души от цялата страна.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?