26 Април 2024 г. Петък

И леви, и десни: Българинът ври на бавен огън!

2013-10-11 10:37:26

След като първият вот на недоверие към правителството, поискан от ГЕРБ, не се състоя, от опозицията в парламента веднага поискаха втори – този път зарази регионалната политика на правителството.

"Първоначалното ни намерение беше вот на недоверие към цялостната политика на правителството. Що се отнася до секторните политики, те са в особена "конкуренция" за това коя да бъде първата, номинирана за вот на недоверие", заяви пред Нова тв бившият министър от ГЕРБ Томислав Дончев, който не вярва, че и този път дебатите по вота няма да се състоят.

 

Така според него действат и управляващите - поради бавното вдигане на дразнителя не обръщат внимание какво се случва.

"Имаме депутати, които като ходят на работа, трябва да прибягват, като все едно партизанин отива в землянката си. Има министри, които не искат да отговарят на въпроси и министър-председател, който за да влезе или излезе от някъде, са необходими сложни тактически мероприятия. Това е държавата ни в момента", коментира Дончев.

Според него обаче хората не го осъзнават, защото се случва постепенно. Ако обаче се случи изведнъж, хората щели да отскочат.

"Ако някой се вари на бавен огън, то това е българският народ и то заради действията на ГЕРБ през последните месеци", отговори му Борислав Гуцанов от БСП.

"Нормално ли е на прага на зимата, когато държавата е в това окаяно положение, да искаш вот на недоверие и да не се явяваш на него", попита той за първия провал по вота на недоверие.

Гуцанов изрази възмущението си, че опозицията не се е явила на дебатите, а сега бърза и внася нов.

Освен това той смята, че точките, които са записани в искания вот на недоверие, са отражение на политиката на ГЕРБ.

"Списъкът за това за какво е вотът е много дълъг. Но например има неяснота какво се случва с големите инфраструктурни проекти", реши да поясни Дончев и попита Гуцанов какво се случва например с магистрала Хемус”.

Гуцанов не остана длъжен и отвърна, че именно бившите управляващи от ГЕРБ са изоставили магистралата.

Томислав Дончев заключи, че математически вотът на недоверие няма как да успее, но се надява въпросите, които са поставени от ГЕРБ, да бъдат чути от хората и управляващите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати