29 Март 2024 г. Петък

Признание от ексминистър: Хвърлих оставка заради Дянков!

2013-10-08 11:21:36

Бившият министър на транспорта в кабинета на Бойко Борисов Александър Цветков обяви, че се е присъединил към новия проекта БАСТА, защото му е интересен. 

„БАСТА е замислен като платформа, в която решенията да се взимат от много широк кръг от хора,това в момента е много актуално и ще е антипод на лидерската партия. От друга страна, това е партия, която споделя основните приоритети и ценностна система на ГЕРБ, аз все пак съм бил министър на ГЕРБ“, обясни той по Нова телевизия. 

Цветков отказа да се ангажира с прогноза за колко места в парламента би се борила новата формация, защото според него „важното е да се спечели доверието“.

Той уточни, че през последните две години и половина се е занимавал с частен бизнес, след като напусна министерството в средата на мандата, като тогава изтъкна лични причини. 

Следващите две години Цветков не се изказваше пред медиите. Сега обаче обясни, че е подал оставка заради пълно неразбирателство с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков и категорично отрече да е имало  злепоставящи го доклад на ДАНС, както твърдеше тогава лидерът на РЗС Яне Янев.

Александър Цветков настоя, че оставката му е била предшествана от дълъг период на трудната работа с неговия пряк началник Симеон Дянков и че всичко в работата му е било блокирано. 

„В продължение на година той не ми вдигаше телефона, не можех да се видя с него, стигна се до неизбежния момент повече да не може да се работи, а когато има напрежение между министър и вицепремиер, министърът си тръгва. Симеон Дянков не желаеше да работи с мен, аз също не исках, но правих всичко възможно. Категорично не споделях политиката на Дянков, вероятно и той не споделяше моята в сферата на транспорта“, добави той.  
 
Бившият министър разкритикува реализацията на проекта за цифровизация в България.

„Вместо да реши проблеми и да донесе удобства, създаде проблеми на голям кръг от хора по начина, по който беше реализирана цифровизацията“, коментира той. 

Според него проблемът е в това, че цифровизацията се подготвя повече от две години и се оказва сега, че много хора вместо да имат избор, нямат никакъв.  

„От 1 март тече едновременното излъчване на аналогов и цифров сигнал, защо не се направи анализ. Кампанията беше много приятна за гледане, но хората така и не разбраха как да си свържат декодерите, тя не беше полезна“, упрекна още той.

 

Цветков призна, че е направил опит, купил е декодер, но се е оказало, че му е отнело 7-8 минути, докато го свърже и настрои. 

„Мисля, че  хората с ниска техническа грамотност трудно ще се справят ”, обобщи той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати