26 Април 2024 г. Петък

Ще проваляме заседания в НС, това е прийом, признат от демокрацията!

2013-10-07 08:49:25

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че парламентарната група на партията ще бъде в Народното събрание, за да не позволи да се гласуват закони като този, който връща пушенето.

"Затова ще проваляме парламентарни заседания, когато те не могат сами да си съберат кворум.Това е парламентарен прийом, който е признат от демокрацията", подчерта Борисов на среща с общинските ръководства на структурите на ГЕРБ – София, съобщиха от партията.

"Откъде накъде Станишев ще говори, че сме политизирали протестите. Нима през февруари Станишев не излезе и не обяви, че подкрепя всички протести? Тогава каза, че ако не си идем с мир, ще стане по другия начин. Местан излезе и каза същото, че ще си идем по другия начин. Защо тогава обществото остана пасивно и не реагира, защо политолозите и социолозите не анализираха какво казаха те? А сега всички питат и пишат, че ГЕРБ провалял работата на парламента, заяви Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ направил справка и по думите му в миналия парламент Сергей Станишев е имал 87 неизвинени отсъствия. "Тоест година и нещо не е идвал на работа. Доган е идвал само два пъти за четири години, а Кутев твърди, че той и Пеевски не са се срещали в парламента", подчерта Борисов.

Според него това правителство е вредно и трябва час по-скоро да си ходи. „Двете приходни агенции не работят. Приходите, които се събират, са по-малко от тези, които се събираха по наше време. Инвеститорите виждат какво става в България и бягат“, коментира още Борисов.

По думите му изборите и гласът на хората са най-точната социология. Според Бойко Борисов социологията на ГЕРБ е ясна. Преди 2 месеца победихме всички партии във Варна, миналата седмица само ние издигнахме кандидат срещу ДПС в Гърмен и 2500 гласуваха за нас, а в червената крепост Трън ги бихме още на първия тур. Само в Белене БСП спечели, защото лъжат хората там, че ще строят „Белене“, а ние не искаме да лъжем, допълни той.

"Сбъднахме мечтите на поколения софиянци. Хората само мечтаеха за метро, за естакади, за Околовръстно шосе, за подземни гаражи и те вече са факт, и всички ги използват.  Вече сме друг град. Построихме десетки нови детски градини, защото всички преди това бяха продадени или приватизирани. Това е резултатът, когато ГЕРБ управлява два последователни мандата", посочи Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че правителството и премиерът нямат никакъв план и не знаят какво правят, щом веднага, още в началото на управлението си, отново взеха заем. „Хората трябва да знаят, че не Станишев, а ние ще трябва да затягаме колана и да връщаме този дълг. Всички ние ще трябва да го изработим, а те просто взеха парите, за да ги изядат и изхарчат, допълни той.

„Какъв експерт е Орешарски? Какво експертно е направил в живота си той? Като дойдохме през 2009 година, ни остави огромен заем, който ние трябваше да плащаме. А като министър, точно преди да си тръгне, позволи да се вдигнат пенсиите, като знаеше, че няма пари за това“, каза пред софийските структури на ГЕРБ Бойко Борисов.  
Според него управляващите изключително неекспертно решават също да спрат пенсионната реформа до края на 2014 година.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати