27 Април 2024 г. Събота

Кандидатите на БСП и ГЕРБ на балотаж в Селча

2013-09-30 08:18:59

Изборният ден в девинското село Селча приключи без избран кмет, предстои балотаж между кандидатите на БСП и ГЕРБ, съобщиха от ОИК- Девин.

На проведения днес първи тур на частичните избори за кмет на Селча води кандидатът на БСП Венелин Иванов, за когото са гласували 125 от избирателите, пише БТА.

На втора позиция остава Али Парпулев /ГЕРБ/ със 120 гласа. Вотът за кандидата на Земеделски народен съюз Венко Топалов е 68 гласа. Претендентът на ДПС Венелин Дьовленски получава 64 гласа, а Добромир Топалов от НДСВ е предпочетен от 61 избиратели.

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Гърмен обяви края на изборния ден в 8,25 ч. тази вечер, след като приключигласуването във всичките 21 избирателни секции на днешните частични избори за кмет на общината. Това съобщиха на БТА по телефона от ОИК.

Според данните, постъпили от секционните избирателни комисии, правото си на вот в частичните избори днес са упражнили 7739 души или 62,62 процента от избирателите в община Гърмен.

Частичните избори бяха насрочени, след като досегашният кмет на общината Ахмед Башев бе избран за народен представител от листата на ДПС. Двама са кандидатите за кметския пост - Минка Капитанова, издигната от ДПС, и Верхад Ислямов, издигнат от ПП ГЕРБ.

С право на глас в днешните избори са 12 344 избиратели от община Гърмен. Висока избирателна активност показаха избирателите в родното село на двамата кандидати за общински кмет - Дебрен. В двете секции там има около 2000 гласоподаватели, близо 80 процента от които са пуснали бюлетини днес.

В селата Марчево и Скребатно, които са сред по-малките населени места, избирателната активност е била най-висока - 80 на сто, а в село Рибново в трите секции процентът на гласувалитее между 60 и 67 на сто, съобщиха от ОИК.

Назначената с решение на ЦИК от 23 септември 2013 г. преброителна комисия ще установи резултата от частичните избори за кмет на община Гърмен, като преброи бюлетините, получени от всички секционни избирателни комисии, поясни говорителят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Гърмен Мартин Бусаров.

Броенето ще се извърши на всички бюлетини заедно, като няма да се знае в коя секция какъв резултат е постигнал определен кандидат, допълни той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати