24 Април 2024 г. Сряда

Атлетико с победа в Мадридското дерби, настигна Барселона

2013-09-29 11:40:29
Атлетико Мадрид спечели столичното дерби с Реал Мадрид, побеждавайки с 1:0 градския си съперник на неговия стадион "Сантяго Бернабеу", в мач от 7-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Единствения гол в мача вкара Диего Коща още в 11-та минута след грешка на бялата защита.

До края на срещата тимът на Карло Анчелоти не приличаше на себе си и не създаде почти никакви положения за гол. Атлетико от своя страна играеше спокойно и особено през второто полувреме можеше да вкара още няколко гола.

Така тимът на Диего Симеоне записа 7-ма поредна победа от началото на сезона и продължава да има стопроцентов актив, изравнявайки се с Барселона начело в класирането.

Същевременно победата сложи край и на негативната серия от 23 поредни мача без победа над градския съперник в мач от първенството, която датираше от 1999 година.


Мачът започна равностойно, като в първите минути двата отбора бяха доста предпазливи и нямаше остри атаки.

Още при първата интересна ситуация обаче резултатът бе открит от Атлетико Мадрид. В 11-та минута Фелипе Луис открадна топката от Ди Мария в половината на Реал Мадрид, Коке изведе Диего Коща зад защитата и нападателят спокойно стреля покрай Диего Лопес.

Реал бе разтърсен от този гол и имаше нужда от повече от 10 минути, докато се съвземе. В средата на полувремето Карим Бензема нанесе изненадващ удар с глава от трудна позиция и Тибо Куртоа доста се затрудни с избиването на топката, но все пак успя да я извади в корнер.

Малко след това за Атлетико Габи имаше отлична възможност да стреля от воле от 12-13 метра, но вместо това реши първо да овладее топката и бе неутрализиран. Бензема пък отново игра с глава от трудна позиция на втората греда, вместо да остави топката за намиращия се в по-добра позиция зад него Иско.

В 28-та минута "Дюшекчиите" изпуснаха стопроцентово положение за гол. След центриране от корнер Тиаго бе оставен абсолютно непокрит и засече топката напълно необезпокояван само на 6-7 метра от вратата. Ударът му обаче бе  неточен и прати топката над вратата.

Реал продължаваше да се затруднява с организиране на атаките си, а за това не помогна и постоянното накъсване на играта заради множеството груби нарушения. Пет минути преди почивката Атлетико отново бе много близо до гол. След центриране от корнер Диего Годин засече остро с глава, но Диего Лопес спаси на голлинията.

Едва в 44-та минута и Роналдо получи възможност да стреля с глава след точно центриране на Ди Мария, но увисна леко под топката и я прати над напречната греда.

На почивката Карло Анчелоти направи двойна смяна. Той извади Ди Мария и Ияраменди и на тяхно място пусна Гарет Бейл и Лука Модрич.

Реал опита да наложи някакъв натиск, но отново не можа да стигне до голови положения. Вместо това в 60-та минута Атлетико имаше уникално положение за гол. Диего Коста бе изведен абсолютно сам зад защитата. Той обаче първо си я поведе лошо и макар че въпреки това успя да нанесе удар от упор срещу вратаря, Диего Лопес спаси. Атаката обаче продължи и Вия също бе изведен на стрелкова позиция. И той обаче се забави с удара и бе блокиран от защитник.

В ответната атака Реал Мадрид спечели пряк свободен удар на отлична позиция точно пред наказателното поле. Роналдо обаче стреля ужасно неточно високо над вратата. Едва в 65-та минута Гарет Бейл пробва мерника си с удар от ъгъла на наказателното поле, но не затрудни Куртоа.

В 70-та минута Куртоа не успя да улови силен удар на Роналдо, след това защитник също не изчисти добре, но Бензема не се възползва да направи добавка, а неуспешно опита да овладее. Все пак накрая Лука Модрич стреля ефектно от полуволе пред наказателното поле, но малко над вратата.

Третата смяна на Анчелоти предизвика бурно неодобрение от феновете на Бернабеу. Той пусна в игра Алваро Мората, но извади креативния Иско, вместо изолирания Бензема. Младокът се отличи с един чист шпагат, но не промени много в играта на отбора си.

Атлетико пък продължи да играе спокойно и да чака възможностите си. Така в 81-та минута гостите имаха поредното чисто положение. След голямо разбъркване в наказателното поле накрая Коке направи добавка от десетина метра, но уцели напречната греда.

В 84-та минута Реал стигна до най-добрата си възможност за гол. Кедира центрира от крилото и оставеният непокрит Мората стреля ефектно от воле с ножичен удар, но Куртоа го лиши от славата, избивайки удара му.

"Дюшекчиите" продължиха да действат опасно и Тиаго пробва техничен фалцов удар от 15 метра, пращайки топката на сантиметри от втората греда. За Реал Мадрид Лука Модрич заложи на силата и изстреля снаряд от 25 метра, но малко над напречната греда.

В 90-та минута Мората пропусна ново чудесно положение за гол. Центриране в наказателното поле на Атлетико не бе изчистено и се наложи защитник да избие под носа на Бензема. Така обаче без да иска изведе Мората, който от малък ъгъл не можа да чукне покрай излезлия напред Куртоа.

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 0:1

0:1 Диего Коща 11

Реал Мадрид:
 Диего Лопес, Арбелоа, Пепе, Рамос, Коентрао, Кедира, Ияраменди (46 Модрич), Иско (73 Мората), Ди Мария (46 Бейл), Роналдо, Бензема

Атлетико Мадрид: 
Куртоа, Филипе Луис, Годин, Миранда, Хуанфран, Тиаго, Габи, Арда Туран (88 , Коке, Вия (87 Луис Гарсия), Диего Коща (85 Лео Баптистао)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати