Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Окт 18
Начало arrow България arrow Къде чиновниците са най-корумпирани?

Къде чиновниците са най-корумпирани?

  Print E-mail
2013-09-28 11:34:35
източник: dnes.bg

Чиновниците, полицаите, съдиите и работещите в инспекцията по труда във Велико Търново, Кюстендил и Перник са най-корумпираните в страната.

На другия полюс са колегите им от Смолян, Монтана и Търговище. Сред най-подкупните бизнесът оценява и чиновниците в столицата.

Това показват разпространени вчера данни от второто проучване на Института за пазарна икономика (ИПИ) ", проведено през май тази година, пише "Сега".

В него анкетираните 1680 фирми от цялата страна дават оценката си за работа на местната администрация и възприятията им за корупция. Пълните резултати ще бъдат представени през ноември.

Общата оценка на бизнеса за нивата на корупцията през тази година се влошава спрямо първото проучване от 2012 г.

Смолян и Търговище за втора поредна година са сред трите области с най-ниски възприятия за корупция.

Близо 15% от анкетираните фирми признават, че в техния сектор се дават често или много често подкупи на чиновниците, за да се спечели дадена обществена поръчка.

Нагласените търгове с ограничаващи и дискриминационни условия в полза на определени компании са сред най-сериозните проблеми у нас. Близо 12% от фирмите смятат, че за да се получи регистрация или определено разрешение от местната власт, често или много често се плаща нерегламентирано.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?