20 Април 2024 г. Събота

България на 1/2-финал в Евроволей 2013

2013-09-26 08:41:01
България успя да се класира за 1/2-финалите на Евроволей 2013, след като спечели с 3:1 гейма срещу Германия. 

Първият гейм започна по-добре за немците, които дръпнаха с 3:1 точки преднина в него, но нашите момчета изравниха на 4:4 след прекрасна атака на Соколов и блокада на Тодоров.

Соколов направи контраблок, а освен това противникът ни извади топката в аут от сервис, като по този начин преднината на "Лъвовете" стана 6:4.

При първото техническо прекъсване пък нашите имаха минимален аванс от 8:7, който дойде след ас на Скримов.

България смачкаха противника си и стигнаха до отлична преднина от 16:11. но немците успяха да намалят изоставането си на две точки, като стигнаха до 15:17.

Преднината на нашите обаче отново се запази, като те дръпнаха с цели четири точки за 21:17.

Немците изравниха на 23:23, а след това през следващите минути геймът вървеше при равенство. При 28:28 обаче дойде ключовата развръзка и немците с две поредни точки взеха успеха в първия гейм.

Вторият гейм все пак бе за нашите момчета. Те стигнаха до аванс още в началото, като поведоха с 6:3 точки, но след две блокади германците изравниха на 7:7.

След грешка на Тодор Скримов немците дори дръпнаха в резултата с 8:7. 

Равенството се задържа и при 12:12, след което германците направиха две поредни точки. Играта продължи точка за точка, но все пак нашите изравниха на 20:20.

Ситуацията бе инфарктна до последно, като двата тима се движиха рамо до рамо и имаше равенство дори при 25:25. Със страхотна блокада на Йосифов и силна контра на Соколов нашите все пак взеха гейма.

Третият гейм отново бе в сметката на България. Той започна при равенство в началото, след което обаче немците взеха инициативата и дръпнаха с 6:3 точки, а в следващите няколко минути имаха аванс в резултата.

Все пак нашите съумяха да изравнят при 12:12 след атака и блокада на Скримов и ас на Георги Братоев.

В малко по-късен етап от гейма резултатът бе обърнат в полза на България при 18:16. Немците изравниха на 18:18, но българските момчета дръпнаха с 23:21, а при 24:22 се възползваха от силната контра на Соколов и взеха гейма.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати