19 Април 2024 г. Петък

Държавата ще отнеме имотите на Братя Галеви!

2013-09-26 08:31:16
"Ще отнемем имотите на Братя Галеви“. Това обещава пред „Труд“ Пламен Георгиев, председател на Комисията за отнемане на незаконно имущество. "Това е трудно дело наистина, защото Галеви на тяхно име нямат нищо, но с прокуратурата установихме връзки между тях и лица от офшорни компании и имаме доказателства, че тези лица са поставени. Искаме те да бъдат разпитани в съда", каза Георгиев.

МВР тръгна на лов за крадци по жилищни квартали, молове и села. За два дена - 17 и 18 септември - са проверени 9336 съмнителни лица, задържани са 213 извършители на обири от селски домове и вилни зони, информира "Труд". 

Всеки трети загива при катастрофа на завой, а 60% от инцидентите на пътя стават по тъмно през есента, показва статистиката на Пътна полиция. Според анализа на данните повече от половината от произшествията са предизвикани от висока скорост, коментира "24 часа". Убитите на пътя са най-малко от 1962 г. насам. Но тази година се е увеличил броя на ранените на пътя в сравнение със същия период на миналата.

Пресата днес отразява несъстоялите се дебати по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ в НС. "Бойковот!", е заглавието на първа страница на "Труд", поставено като разделителна линия върху колажа със снимките на Сергей Станишев и Бойко Борисов."ГЕРБ провали своя вот на недоверие, за първи път ще има служебен", обяснява "24 часа". "Предизвестен вот с неочакван край. Успех или провал е фактът, че ГЕРБ провали заседанието на Народното събрание", поставя въпрос "Капитал Daily". "Дума"Нещо като вот, нещо като нищо".

"Сега"Кабинетът разпредели 90% от извънредните разходи за 2013 г." 90% от допуснатите при актуализацията на бюджет 2013 извънредни разходи вече са изконсумирани. На заседанието си вчера правителството разпредели 258.7 млн. лв. за изплащане на просрочени задължения към бизнеса и покриване на недостиг в отделни сфери. При актуализацията на бюджета парламентът одобри извънредни харчове в размер на 286 млн. лв. С това свободният ресурс в резерва на правителството до края на годината става минимален и кабинетът ще може да посреща искания за допълнителни субсидии само срещу орязване на други разходи. 

БСП взе на прицел търговските вериги. Ще ги задължат със закон да се издължават на доставчиците си до 30 дена. Това действие е една от мерките за насърчаване на българското производство и опит за борба с монополите, пише "Труд".

Възраждат Съвета на коалицията, за да се направи Бюджет 2014. Този Съвет на управляващите ще има решаващата дума при изготвянето на бюджета за следващата година. В Съвета ще участват членове на правителството, ръководствата на парламентарните групи на БСП и ДПС и председателите на парламентарните комисии от двете партии, разяснява "24 часа".

България отбелязва минимално подобрение в конкурентоспособността на икономиката си и е в групата на изоставащите в това отношение държави в ЕС. Бизнесът у нас е доминиран от нископродуктивни фирми в ниско- или среднотехнологични сектори. Това посочва Европейската комисия в два свои доклада за конкурентоспособността, публикувани в сряда. Брюксел отбелязва, че страната ни продължава да е на опашката по енергийна ефективност. Има огромни разминавания между търсенето и предлагането на пазара на труда, пише "Труд".
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати