20 Април 2024 г. Събота

Невероятна България е на 1/4-финал за Евроволей 2013

2013-09-25 08:43:07
България успя по доста инфарктен начин да се класира за 1/4-финалите на Евроволей 2013, след като постигна изключителна победа над Полша с 3:2.

Мачът премина през обрат, тъй като поляците имаха аванс от 2:0 гейма, но нашите демонстрираха уникален характер и обърнаха мача в своя полза.

Следващият мач на нашите е срещу Германия и ще се играе утре по същото време. 


Срещата започна доста по-добре за домакините от Полша, които дръпнаха с 4:2 точки още в началото, а след това увеличиха аванса си и стигнаха до 8:4 при първото техническо прекъсване.
След блок-аут на Бартош Курек преднината на "Дружина полска" набъбна с още точка и така стана общо пет. 
Все пак обаче момчетата на Камило Плачи се активизираха и намалиха изоставането си на три точки при 9:12 след блокада на Николов. 
При второто техническо прекъсване преднината на Полша стана още по-малка и домакините имаха аванс само от две чисти точки при 16:14.
Нашите момчета изравниха до 16:16 след единична блокада на Йосифов, а след това поведоха с 18:17 след атака по блока на Алексиев.
Геймът обаче се завърза доста и домакините изравниха, като двата тима стигнаха до 21:21. След това обаче Полша дръпна с две точки за 23:21, а след това спечели без проблем гейма с 25:22.
Вторият гейм започна по-добре за нашите, които дръпнаха с минимална преднина в началото. 
Нашите имаха аванс от 8:7 при първото техническо прекъсване, а след това го увеличиха на 9:7 след страхотна игра в отбрана на Салпаров и грешка на Курек. 
Поляците обаче съумяха да изравнят на 12:12, но нашите си върнаха аванса от две точки при 16:14 след аут на Божиек и блок-аут на Соколов.
Домакините от своя страна не само изравниха, но и стигнаха до пълен обрат, като поведоха с 23:21, след което без проблем взеха и втория гейм.
Третият гейм обаче бе перфектен за нашите и те надиграха тотално поляците. България дръпнаха с 5:3 още в началото, а Тодор Скримов заби ас за 6:3.
При първото техническо прекъсване резултатът бе 8:4 за България, след като Тодоров атакува през центъра. 
Постепенно българите увеличиха аванса си на 10:5, след като Алексиев се справи чудесно срещу двойна блокада на Полша.
След грешки от страна на домакините и ас на Соколов преднината ни стана 14:8, след което Цецо направи още един ас и увеличи на 15:8.
До края на гейма България без проблеми се справи с удържането на аванса, макар че на моменти той бе нален, и стигна до успеха в гейма с 25:20.
Четвъртият гейм започна перфектно за България и нашите момчета дръпнаха в началото в резултата, а при първото техническо прекъсване имаха аванс от 8:5 точки в своя полза.
"Лъвовете" задържаха аванса си, а след топка в аут на Курек дори го увеличиха на 14:10.
Задачата на нашите не изглеждаше толкова трудна, когато те стигнаха до 23:10 в своя полза, но поляците изравниха. 
Все пак при 24:24 нашите стигнаха до геймбол, а след това Виктор Йосифов с бомбен сервис прати гейма в сметката на България.

В тайбрека нашите стигнаха до аванс от 5:3, но поляците изравниха за 6:6 а след това дори и поведоха с 9:6. Нашите обаче изравниха на 9:9, а след това играта бе равностойна. При 17:16 България стигна до ключовата точка за победата.

ПОЛША - БЪЛГАРИЯ 2:3 (25:22, 25:22:25, 20:25, 24:26, 16:18) 

ПОЛША: Лукаш Жигадло, Гжегож Боциек, Михал Винярски, Бартош Курек, Марчин Мозджонек, Пьотър Новаковски - Павел Заторски-либеро Старши-треньор: Андреа Анастази

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров-либеро Старши-треньор: Камило Плачи.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати