19 Април 2024 г. Петък

Край на рутинните проверки на пътя

2013-09-25 08:40:53
"Край на рутинните проверки на пътя!”, закани се вътрешният министър Цветлин Йовчев пред “24 часа“ след шокиращи разкрития за корупция при операция "Палките 2", при която бе установено, че от 60 екипа на КАТ, само един не взема подкупи на пътя.

Йовчев обясни, че специална инструкция ще позволява на униформените вече да спират коли само при 4 казуса. "Знам, че ще има тежка съпротива, но няма да отстъпя", категоричен е министърът.

Българският президент Росен Плевнелиев бе гост на официалната вечеря, дадена от американския държавен глава Барак Обама в Ню Йорк, съобщава "24 часа". Плевнелиев се е срещнал с ръководители и представители на петте най-влиятелни еврейски организации в САЩ. Той им е връчил почетни знаци по повод 70-годишнината от спасяването на българските евреи. 

Въведеният по времето на Симеон Дянков данък върху депозитите няма да бъде премахнат през тази година, стана ясно след заседание на Тристранния съвет в сградата на МС, пише  "Дума". Финансовият министър Петър Чобанов обясни, че този налог може да се махне, но няма да е сега, а получаваните от него 90 млн. лева в бюджета ще заминат към ресора образование. "Целта е тези средства да се използват и догодина", обясни финансовият министър. 

"Средносрочно стои въпросът дали този данък да не отпадне. Към момента са консумирани по-голяма част от негативите от въвеждането му и ще видим прилагането му и събираемостта по него" уточни той. 

БСП лансира поредните идеи в областта на образованието, по част от които има сериозно разминаване между соццентралата и разбиранията на просветния министър проф. Анелия Клисарова, коментира "Сега". Социалистите ще предложат задължителната предучилищна подготовка за 5- и 6-годишните деца да се провежда само в детските градини, а не и в училищата, каквато възможност се допуска и в момента. 

В интервюто си за "Труд" Стоян Цветанов, изп. директор на "Топлофикация София"Напълно готови сме за новия отоплителен сезон. Ако клиентът плаща своите задължения към  дружеството на равни месечни вноски, получава 50% отстъпка от първата си месечна вноска." 

Неуспелият шеф на ДАНС и медиен магнат Делян Пеевски твърди, че няма пречка да се върне като народен представител в парламента. Това следва от становището му, пратено до Конституционния съд (КС) по делото, заведено от ГЕРБ за депутатските му правомощия, пише "Сега". Аргументът на Пеевски бил да се приеме алтернативно, че или изобщо не е встъпвал в 
длъжност като председател на агенцията, или ако се приемело, че е встъпил, да се има предвид, че дни по-късно вече бил в оставка, затова не бил в несъвместимост. 

Гигантските разлики в цените за поддържане на пътищата в България ще бъдат премахнати. Това ще стане чрез новите търгове за избор на фирми, с които ще се подпишат 4-годишни договори, 
цитира казаното от регионалния министър Десислава Терзиева "Труд".

Държавната агенция за бежанците ще се сдобие с два нови центъра за настаняване - на бул. "Ботевградско шосе" и в местността "Военна рампа-изток" в София. Това става ясно от обява за обществена поръчка за ремонта им. Първата сграда е социално-педагогическият интернат "Проф. П. Мутафчиев", собственост на образователното министерство. Втората е на земеделското министерство. Заради кратките срокове, в които трябва да бъдат ремонтирани помещенията, в обявлението е посочено, че направо е бил избран изпълнител. 

Това е строителната компания "Гея Дек" ЕООД. Ремонтът ще струва около 500 хил. лв., парите са отпуснати от Министерския съвет, информира "Сега".

"Да покажем към сирийците отношението, което искаме за нашите емигранти", пледира "24 часа"Абе, нямам нищо против, ама да не са в 
 наше село!"

"Стандарт"Бежанци и по море". Това сочат анализите на експертите от МВР. След затварянето на сухопътната граница между Гърция и Турция бегълците от Сирия се очаква да търсят пъткъм страната ни през Черно море. "Вече сме взели мерки. Териториалните ни води се следят от камери, които засичат всеки плавателен съд", увери главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

На вътрешните си страници изданието в материала "Враг пред портата"Да не превръщаме бежанците в новото зло, а да им помогнем".

Анализът на "Сега"Нов призрак броди из Европа - призракът на площадния популизъм". Дискусиите, срещите с гражданското общество и прочие раздумки в стил "Говори си, не ми пречиш" заместват все повече истинската политика.

Предстоящото разискване на вот на недоверие, което би трябвало да се случи в НС, е повод Румен Гечев, депутат от "Коалиция за България", да заяви пред "Дума"Това е един абсолютно безсмислен вот, тъй като ГЕРБ нямат абсолютно никакъв шанс да постигнат политически успех. Африканизацията около парламента няма да ни попречи да вземаме решения, нужни за страната." 

"Франция призова България и Румъния да си приберат ромите", предава позицията на френското правителство "Сега". "Илюзия е да мислим, че ще разрешим проблема с ромското население само чрез интегриране", заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за местно радио. 

Той бе категоричен, че само една малка част от ромите имат желание да се интегрират. Преди дни Франция върна в Румъния над 1000 роми, чиито нелегални катуни бяха разрушени на френска земя. Валс подчерта, че разбиването на лагерите в страната трябва да продължи, а ромите от тях да бъдат отвеждани към границата на Франция. "Ромите са орисани да се 
върнат в Румъния и България и затова ЕС заедно с българските и румънските власти трябва да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", каза още френският вътрешен министър. 

Той бе категоричен, че Париж няма да смекчи политиката си, свързана с ромите. Макар решения за  интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Манюел Валс. Според него премахването на финансовите помощи за връщане на имигрантите в родните им страни, ще принуди имигрантите от ромски произход не се завръщат повече във Франция.

В същото време председателят на френската опозиционна партия "Съюз за народно движение" Жан-Франсоа Копе поиска официално от президента Франсоа Оланд да обяви каква е позицията на страната относно влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство. "Въпросът за влизането на България и Румъния в Шенген въобще не трябва да се обсъжда", заяви лидерът на "Съюз за народно движение".

"Труд"Франция в мощна анти BG кампания". "Фигаро" пусна в онлайн изданието си анкета, в която има фактологически неточности.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати