25 Април 2024 г. Четвъртък

В четвъртък ГЕРБ внася вота срещу кабинета "Орешарски"

2013-09-17 10:36:33

"ГЕРБ иска вот на недоверие за цялостна политика на кабинета "Орешарски". Днес колегите ще разработят мотивите и вотът на недоверие ще бъде входиран най-вероятно в четвъртък", обяви пред Нова тв зам.-председателят на партията на Бойко Борисов Цветан Цветанов.

Той допълни, че правителството няма визия за дългосрочни и краткосрочни политики и че "в момента само се дава констатация какво бихме загубили, а не какво бихме направили".

Именно по тази причина според бившия министър единствената опозиционна партия трябва да акцентира върху това, което не се случва в държавата.

 

"Ние сме задължени и пред нашите избиратели", категоричен бе Цветанов за готвения вот срещу правителството.

По думите му през последните месеци няма никаква нито дългосрочна, нито краткосрочна политика на кабинета.

"Това се забелязва във всички сфери - управлението на еврофондовете, икономиката, енергетиката, отбраната, образованието и т.н. И това повече не може да продължава така", настоя дясната ръка на бившия премиер.

Цветанов обяви още, че темата с подслушванията е затворена страница за него, но призна, че като ръководен фактор в ГЕРБ е допускал грешки.

"Никога обаче не съм се опитвал да държа когото и да било в подчинение. Напълно съм спокоен за своите действия", категоричен бе той.

Цветанов призна, че при него идвали най-различни депутати, но с тях имал "нормални отношения".

"Държал съм се по начин, по който трябва да се държи един министър на вътрешните работи", подчерта Цветанов.

На въпрос подслушвал ли е министри, той обясни, че темата е затворена. 

Бившият вътрешен министър обяви още, че не се възприема с инициалите Ц.Ц., които фигурират в тефтерчето на Филип Златанов, бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси.

"Не, не се възприемам в тези инициали Ц.Ц. Със Златанов съм се виждал само три пъти в неговия професионален път като шеф на комисията", аргументира се той и допълни, че едва ли и изхвърчалата от ГЕРБ Искра Фидосова се разпознава в инициалите И.Ф.

"Недопустимо е това, което се случи с тефтерчето. Бяха насочени много усилия за моето дискредитиране, защото винаги съм бил принципен човек", заключи Цветанов.

По думите му е факт обаче, че бившият земеделски министър Мирослав Найденов и тези, които правят БАСТА, вършат угодни за правителството неща.

Той допусна, че учредителите на новата политическа формация може би имат личен интерес, по-конкретно – "неудовлетворен икономически интерес".

Цветан Цветанов призна, че се е виждал 4-5 пъти с Делян Пеевски, но увери, че срещите им са били служебни.

"Не сме били някакви приятели, нито сме имали отношения. В течение на неговото израстване той се с стремил да държи в подчинение хората", коментира бившият МВР шеф. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати