23 Април 2024 г. Вторник

Ценоразпис за протеста: 30 лв. за пенсионер, 100 лв. за семейство

2013-09-13 10:06:33

Хората, които участват в протестите, са платени, убедена е Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание от БСП. 

„Сумите през лятото са 30 лв. за пенсионер, 50 лв. за гражданин, за семейство с дете цифрата е над 100 лева и много хора се хвалиха, че така са си обезпечили лятната почивка“, заяви тя по Нова телевизия. 

Според нея този ценоразпис е публично известен и има много свидетелства, че протестиращите са платени. 

Освен това тя твърди, че много от хората, които са дошли с автобуси от страната, за да се включат в протестите в София, са организирани. 

Като пример тя посочи Дупница, където кметът е от ГЕРБ.

„От община Дупница до София пътуват протестиращи, в случаите когато има подкрепа на протеста от хора с автобуси от страната. Протестният туризъм е стимулиран и организиран“, отсече тя. 

В същото време Манолова категорично отрече участниците в контрапротеста да са стимулирани по какъвто и да било начин. 

„Нито преди, нито сега някой от БСП си е позволявал да използва зависимост от работа или да плаща за контрапротестите“, увери тя. 

По думите й на контрапротестите никой не получава пари от БСП, защото това са хора, които стоят зад собствена кауза. 

„Защо да има кауза оставка на правителството, а да няма кауза подкрепа на кабинета“, риторично попита тя, но все пак тя призна, че структури на левицата са помагали за организацията на контрапротестите.

Попитана кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС, Манолова отговори, че е тя. 

„Ако това ще внесе спокойствие, приемете, че аз съм предложила Делян Пеевски за председател на ДАНС. Изненадвам се от повтарянето на темата, това стана преди 3 месеца, оттогава изтече много вода, за това действие беше поета политическа отговорност от партиите, които подкрепят правителството“, обясни депутатът.  

Относно промените в Изборния кодекс, Манолова разясни, че с тях трябва да се предотврати злоупотребата с бюлетини.

 

"Според мен трябва да се опитаме, това е предизвикателство пред мен, да убедя хората, че трябва да се предотвратят манипулациите по време на избори. За да не се случва повече случаят в "Костинброд", бюлетините ще имат уникален номер”, съобщи Мая Манолова.
 
Тя смята още, че трябва да бъде възприето и машинното гласуване.

„Това ще помогне и при преброяването на бюлетините. Ние залагаме на промени, които да осигурят една равнопоставеност на всички партии. Така и повече партии ще могат да се възползват от държавната субсидия за партиите”, добави още тя.

Манолова похвали правителството и настоя, че то е първото, което работи за интересите на хората. 

„За 100 дни направихме за хората толкова, колкото Борисов не свърши за четири години”, каза тя.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати