25 Април 2024 г. Четвъртък

Назначения без конкурс? Не и при ГЕРБ, твърд е Цветанов

2013-09-11 11:35:08
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отхвърли обвиненията на управляващите, че по времето на управлението на Бойко Борисов са правени назначения без конкурси само на партиен принцип в държавната администрация.  

Цялата политическа дейност на сегашното правителство е изцяло пропагандна. Ако ми кажат едно назначение в МВР, което съм направил на партиен принцип, ще ги призная, че са прави, заяви днес Цветанов в кулоарите на парламента. По негови думи при всяко едно назначение във вътрешното ведомство по негово време е спазена изцяло процедурата. 

Цветанов обясни, че смята и че останалите му колеги са действали по същия начин при назначенията си. По негови думи това се доказва и от факта, че по време на управлението на ГЕРБ се е върнало доверието на Брюксел в страната ни.  

Не мога да дам отговор на този въпрос, защото не знам всичко това, което се твърди, заяви Цветанов по повод твърдението, че едва всеки пети в администрацията по времето на ГЕРБ е назначаван с конкурс. 
Той върна темата и към назначенията на сегашните управляващи. 

Вече в рамките на месец-два не се знае кой е предложил Делян Пеевски, обясни Цветанов. Той допълни, че властта напълно се е оплела в назначенията си на хора като „зам.-министъра на вътрешните работи за два часа“ Иван Иванов. 

ГЕРБ обмисля да стартира своя подписка за оставка на правителството в помощ на инициативата на Протесната мрежа. От партията обмислят още да изпратят до Европейската комисия снимков материал как полиция събира данните на протестиращие. Вчера недоволните от властта внесоха в представителството на ЕК у нас сигнал за полицейските действие по време на протестите и по-конкретно събирането на личните данни на протестиращите от Благоевград в автобусите. 

Цветанов отново потвърди, че партията му е готова да търси сътрудничество с Реформаторския блок, с всички партии в център-дясно, както и с всички граждански организации, които подкрепят протестите.  Цветанов коментира и защо той и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не са членове на нито една парламентарна комисия.  

Ние се занимаваме с основната част от партийната дейност, обясни той и от думите му стана ясно, че двамата с Борисов имат достатъчно ангажименти, свързани с това. 

Цветанов отново обясни, че основната идея на участието на ГЕРБ в парламентарните комисии е да имат актуална информация за това, което се гласува и се подготвя като законодателство, и да бъдат коректив.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати