29 Март 2024 г. Петък

Реформаторският блок: Не се поддавайте на разделението между София и провинцията

2013-09-04 08:46:41
Реформаторският блок призовава българските граждани да не се поддават на упоритото, последователно и с лъжи насаждано от БСП, ДПС и "Атака" противопоставяне на София на останалата България. Това пишат партиите от блока в декларация, изпратена до медиите.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова също изрази надежда, че трябва да се спре с "налагането на разделителна линия между хората от София и провинцията". Поводът еподготвянето на акция в подкрепа на правителството, за която има подадено уведомление в общината. При предишния митинг в подкрепа на кабинета "Орешарски" по време на извънредното заседание на парламента за актуализацията на бюджета за 2013 г.управляващите от БСП и ДПС бяха организирали автобуси с поддръжници на правителството от цялата страна.

"Това е отвратителен опит за възраждане на сталинистки комунистически практики. Жалко е, че в тази акция от последния месец днес най-активно участват ръководителите на Народното събрание – институция, която трябва да олицетворява единството на българската нация", пише в декларацията на Реформаторския блок. От обединението призовават гражданите да се противопоставят на сливането на политиката с мафията и на завръщането на "провалената идеология на комунизма в каквато и да е форма".

Вкопчването на БСП, ДПС и "Атака" в зловещата идея, че "София не е България", че там, на жълтите павета, вече трети месец протестират платените агенти на световния империализъм, нагледно показва, че тези партии са се самоизключили по същество от демократичните процеси, че те не само са антиевропейски, но и антибългарски, се казва още в документа.


Европейското бъдеще на България е, разбира се, не в подлото и безумно разединяване на гражданите, а в осигуряването за всички на възможности за житейски просперитет, мобилност и равенство пред закона.

Вкопчването на БСП, ДПС и АТАКА в зловещата идея, че "София не е България", че там, на жълтите павета, вече трети месец протестират платените агенти на световния империализъм, нагледно показва, че тези партии са се самоизключили по същество от демократичните процеси, че те не само са антиевропейски, но и антибългарски. Защото какво по антибългарско от това да държиш привържениците си в подчинение чрез лъжи, инсинуации и манипулации.

Граждани на България, нека се противопоставим на завръщането на провалената идеология на комунизма в каквато и да е форма. Основната ни задача като българи днес е да се противопоставим на сливането на политиката с мафията. Да пресечем пагубния за България контрол на икономически и престъпни групировки върху държавата. Само една единна нация може да постигне такава цел.

Уважаеми граждани, разбира се, че София е България, така, както и Смолян и Силистра, Сливен и Каварна, Бургас и Видин, Русе и Стара Загора са България, както всички български селища са малки Българии – с драматичните си проблеми, с радостите и празниците си, с историческата и културната си памет. Помнете винаги, че успяват тези нации, чиито граждани се обичат помежду си, желаят да живеят заедно, да градят общо бъдеще, а не тези, където брат за брата е враг.

В желанието си да разединяват и владеят с лъжи, клевети и омраза лидерите на управляващото мнозинство стигнаха твърде далеч. Време е българското гражданство да прозре в пълна степен фалшивостта на подобни послания. Езикът на враждебността може да ни заведе само в погрешни и опасни пътища!
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати