25 Април 2024 г. Четвъртък

"Вето турс" докара Бузлуджа в София

2013-08-17 09:27:34

"Вето турс" спаси бюджета. Депутатите не само отхвърлиха ветото със 130 гласа, но мобилизираха и мощна "екскурзия" на свои симпатизанти в София", коментира"Труд". "Ветото падна пред 70 автобуса фенове. Само три часа и половина дебати и насърчени от контрапротест, БСП, ДПС и "Атака" прегазиха ветото на президента", обяснява "24 часа".

"Парламентът обори ветото на президента", съобщава "Новинар". "Плевнелиев бойкотира заседанието на парламента. "Атака" гласува против "триумфа на дянковщината", оповестява "Телеграф".

Заглавието на "Стандарт"Бузлуджа слезе в София. 5000 дадоха рамо на Орешарски за бюджета".

Депутатите отхвърлиха ветото със 130 гласа. Този път парламентът бе заобиколен не от противници, а от привърженици на кабинета "Орешарски", доведени от цялата страна с над 60 автобуса, очертава картината на случващото се вчера пред НС "Сега". Подкрепящите кабинета бурно приветстваха депутатите от управляващото мнозинство, които излязоха да им благодарят за подкрепата.

"Спонтанна манифестация" срещу протестиращите" е темата на "Труд", онагледена със снимки, разположени на две полета, представящи двата митинга - на протестиращите и на тези, които подкрепят управляващите. Обзорът на деня в материала е визуално подсилен с карта на района около парламента и обяснителни бележки с уточнение за часа и минутите, в които са пристигнали автобусите от провинцията, подробно са проследени и действията на полицията. От екрана на телевизиите се видя как на места раздават вода и закуски на митингуващите в подкрепа на Орешарски, уточнява изданието. Типът организация на ободряването досущ напомняше на тази по време на първомайските тържества на БСП.  Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не прекъсна почивката си на Райския залив в Созопол. Той координира гласуването на депутатите си по телефона.

Въпреки леките сблъсъци на протеста и контрапротеста нямаше кръв, подчертава "24 часа". В 64-тия ден на протестите, недоволните от политиката на кабинета Орешарски, посадиха магарешки трън пред Министерски съвет, съобщава сайтът на вестника.

"Спрете да си мерите автобусите", съветва анализът на "Труд". От години БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака" се опитват да подменят демокрацията чрез платени агитки. Проблемът на това мерене е, че се превръща в игра с огъня. Усещането е като на зрител, прилъган да гледа безвкусен водевил. Единственият видим резултат е изводът, че зрелостта е много чужда на всички партии в парламента.

 "Шок и ужас на морето - или защо американците могат да си кръщават военните операции с имена на български курорти", разяснява "24 часа". Да се ходи на почивка на море в България е абсолютен мазохизъм, това е като мисия в последния етап на "Сървайвър".

На вечер в Слънчев бряг туристи изпиват по 150 000 големи водки и по 80 000 чаши българско уиски. За денонощие изчезват и 700-800 хиляди халби бира. Огромните количества алкохол се леят благодарение на алкохолния туризъм - туроператорите предлагат специални оферти с турове по заведенията срещу допълнителни 10 евро към пакета, разяснява "Стандарт".

"Европроекти стимулират изобретенията", констатира "Труд". Европейски стимул за българската изобретателност - това се оказва един от ефектите на оперативната програма "Конкурентоспособност". Причината - при наличие на защитен документ или подадена заявка за патент или за свидетелство за регистрация на полезен модел кандидатът за еврофинансиране по мярката за внедряване на иновации получава по-висока оценка на проекта си. През 2012 г. заявките за патенти за изобретения са общо 259, а за регистрация на полезни модели - 201.

Само за полугодието на тази година има 150 заявки за патенти за изобретения и 203 - за регистрация на полезни модели, показва проверка на "Труд" в Патентно ведомство. "Във връзка с европейските програми има нарастване на бройките, като бумът е в момента", обяснява Цанка Петкова, директор на дирекция "Изобретения, полезни модели, промишлени дизайни" във ведомството.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати