27 Април 2024 г. Събота

Гаф с обвинението "за катерушката и пързалката" срещу Цветанов

2013-07-30 16:47:47

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се е явил тази сутрин в Софийската градска прокуратура при прокурор Калоян Ангелов, обяви адвокатът му Менко Менков.

Причината - сбъркано обвинение от страна на следователките по делото, заради което внасянето на обвинителния акт е щяло да се забави допълнително.

"Следователките са объркали обвинението, въпреки че преди две седмици ни беше предявено разследването, затова се наложи тази сутрин той да ходи при наблюдаващия прокурор, за да може той да им поправи грешките. В противен случай трябваше да връщат делото и да се забавим още два месеца с внасянето на делото в съда, а нашата цел е колкото се може по-бързо делото да влезе в съда", поясни Менков.

"Иначе трябваше делото да се връща обратно, по този начин реално прокурорът свърши работата на следователките, наново му предявява обвинение, наново му предявява разследването, за да се случат по-бързо нещата", допълни той.

 

По думите му самият факт, че следователките не могат да измислят "правилно обвинение", е доказателство, че обвинението куца.

"Сигурен съм, че няма да могат да го докажат и в съда", отсече адвокат Менков.

Обвинението срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов към момента остава същото – "за катерушката и за пързалката", поясни той.

Бившият вътрешен министър ще отговаря за престъпление против правосъдието. Според прокуратурата той незаконно е отказал да подслушва и следи бившия шеф на антимафиотите в Търново Орлин Тодоров.

Цветанов сложил резолюция “Не!!!” на искането за използване на СРС, поискано от прокурор и разрешено от окръжен съдия през 2009 г., които е трябвало да бъдат приложени "спрямо хора, които са откраднали една пързалка и една катерушка" от село Първомайци.

Срещу Цветанов вече има едно повдигнато обвинение. Той бе подведен под отговорност, че е допуснал безконтролно подслушване. Това разследване още не е приключило.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати