20 Април 2024 г. Събота

Орешарски ни дава екшън план с мерки за 10 г. напред

2013-07-27 10:02:37

Кабинетът на Пламен Орешарски ще представи екшън план и програма другата седмица в парламента. Част от мерките са краткосрочни, а други ще изискват много време. Това стана ясно от думите на премиера Пламен Орешарски след пленума на БСП, където представи следващите си управленски стъпки.

Орешарски обясни, че на пленума не е обсъдена програмата в пълния й вид, а по-скоро отделни точки. По тях обаче левицата имала бележки, които ще бъдат отразени събота и неделя.

Надявам се до четвъртък или петък, когато бъде представена в парламента, да бъде в по-завършен вид. Имаме в началото на  другата седмица такова обсъждане и с другата парламентарна група, заяви Орешарски.

Конкретни мерки за социалната сфера ще намерят място в екшън плана на Орешарски.

За конкретни мерки ще се направи план за действие. Такъв имаше, но сега ще го актуализираме, защото част от мерките вече бяха изпълнени. Другата година съвпада с нов бюджетен период и конкретни мерки ще бъдат дискутирани и през есента, обясни Пламен Орешарски.

Той категорично отхвърли възможността в програмата му да има задкулисни сметки.

Ще ви помоля да я прочетете много внимателно и ако откриете една задкулисна сметка, можем да дискутираме, да отстраняваме, да заклеймявате, обърна се Орешарски към журналистите.

Той обясни, че програмата му е доста пълна и има съмнения, че доста от мерките могат да бъдат само започнати и изпълнявани десетина години.

Ще има приоритетни мерки в икономиката, които могат да бъдат изпълнени до края на годината, обяви още Орешарски. Той коментира и дали ще търси подкрепа от опозицията.

Много бих се радвал да се включат активно в дискусията, готов съм да отразя вътре всякакви бележки, заяви премиерът и допълни, че би бил щастлив, ако ГЕРБ и "Атака" подкрепят програмата му.

Министър-председателят коментира и записания в програмата му евентуален рестарт на АЕЦ ”Белене”.

Още не сме приключили анализа. Условията са да се потвърди икономическата ефективност, необходимост в дългосрочен план и да намерим инвеститор, каза Орешарски. Той обясни, че не бърза с изготвянето на въпросния анализ.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати