Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 21
Начало arrow Политика arrow Парламентът освободи Фидосова и още двама депутати

Парламентът освободи Фидосова и още двама депутати

  Print E-mail
2013-07-26 09:58:01
източник: dnevnik.bg

В присъствието на ГЕРБ със 182 гласа "за", 6 "против" (БСП) и 10 "въздържал се" (БСП)парламентът освободи днес по нейно желание Искра Фидосова. Тя, както и бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов и днес не дойдоха в парламента.

Необичайно за други такива "рутинни" решения на Народното събрание оставката на Фидосова предизвиква кратка дискусия между БСП и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в която се стигна до коментари за неговия тен.

Атанас Зафиров от БСП, който е първи мандат депутат, коментира, че оставката на Фидосова е своеобразно признание за начина, по който са били притискани и мачкани политици, бизнесмени и общественици чрез Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Сега става ясно на какво се дължат необмислените й действия и защо повече от година отлежава моят сигнал срещу бивш депутат от ГЕРБ Вяра Петрова, каза Зафиров. И се закани, че "срещите с Фидосова в комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в парламента, оглавявана от Волен Сидеров, тепърва предстоят".

Четири години ви слушах как сричате, излизате с ей такива папки и правите литературни четения, няма нужда от освирквания, опита се Кирил Добрев от БСП да защити колегата си Зафиров, на когото подвикваха депутати от ГЕРБ, докато говореше. "Затова пък аз мога да говоря, без да чета. Оставката създава повече въпроси, отколкото отговори", каза Добрев.

По думите му станало ясно, че И.Ф. не е Ирина Флорин. И посочи, че в тефтерчето на Филип Златанов се споменава името на бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски. "Лингвистите казват, че Цветан Цветанов би се съкратил като Цв.Цв., а Цецка Цачева като Ц.Ц. (депутат от Плевен), искам да попитам Цецка Цачева ще подаде ли оставка", каза Добрев.

Бойко Борисов взе думата за реплика и благодари на Сергей Станишев и Лютви Местан, че са спрели "този анабол от Монтана, който пращаха пред дома ми с Мишо Шамара". Иначе Искра Фидосова си е заминала, въпросът е да се натисне едно копче, прокуратурата работи по този въпрос, губим безкрайно време, а искате да излизате отпуска, разбрах, каза Борисов, а в залата се чуха реплики, че явно е ходил вече на море, заради натрупания тен.

"Аз имах тен, не съм стъпвал на море, не съм стъпвал, моят тен, Бог да го прости баща ми ми го е дал. И аз исках да съм рус, бял, синеок, ама баща ми ме е направил такъв", каза Борисов, а залата избухна в смях и бурни ръкопляскания. Искам да ви призова да свършим малко работа, ако искате, завърши Борисов и излезе от залата, без да гласува оставката на Фидосова. "Отивам на избелване", каза Борисов, минавайки покрай журналистите в кулоарите на парламента.

Фидосова се отказа от депутатския пост и от участието си в ръководството на ГЕРБ след пресконференцията, на която прокуратурата показа страници от личния тефтер на председателя на комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. В записките на Златанов на много места присъстват бележки да се обади или да чака обаждане от И.Ф., както и инструкции "Да се удари", "Да се забави", "Да се добавят други преписки".

На мястото на Фидосова в парламента трябва да влезе третият поред в листата на ГЕРБ от избирателния район в Монтана - депутатът в миналия парламент Петър Якимов.

Парламентът освободи и Лидия Маринова от ГЕРБ, която трябваше да влезе на мястото на Иван Портних, избран за кмет на Варна. Беше приета и оставката на Георги Борисов от БСП от Варна, който напуска, заради предстоящо назначение.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ", пише в позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"."Подиграха ...
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?