24 Април 2024 г. Сряда

Откровения: Фидосова вилнееше, Цветанов я вардеше!

2013-07-26 09:24:06

Цветан Цветанов ще е следващият, който ще изгърми след Искра Фидосова, обяви бившият земеделски министър в кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов.

"Бойко Борисов ми е бил министър-председател, затова не го атакувам директно. Мисля, че той сбърка, като защити Цветанов", каза Найденов пред Нова телевизия.

"Обществеността знаеше, че Искра Фидосова не правеше една стъпка без Цветан Цветанов. А аз бях в много обтегнати отношения и с двамата", призна бившият земеделец номер едно.

 

"Тя си позволяваше да вдига телефона на Борисов, да се разпорежда от негово име. Всички редакции на законодателство са минавали през нея, преди да влязат в Народното събрание, тъй като тя беше председател на Правната комисия. Борисов правеше опити във времето назад да я отстрани, но Цветанов я пазеше", отсече той.

По думите му големият проблем на Бойко Борисов е в това, че по време на управлението се е бил съсредоточил върху управлението на държавата и е позволил на двамата да се вихрят в ГЕРБ.

"Проблемите са в партията. Има двоен аршин и затова много хора си тръгнаха от ГЕРБ. Бойко Борисов дължи обяснение за това", настоя бившият министър.

Той посочи, че сам си е тръгнал от листата на ГЕРБ и хората, които правят новия политически проект, са го поканили да участва.

"Аз не мога да съм начело на новия политически проект, защото срещу мен има повдигнато обвинение. Няма ние да бъдем лицата, искаме да го дадем на хората. Искаме да изкупим част от вината", каза за новия проект Мирослав Найденов, но не посочи кога и как ще се структурира, нито пък как ще се казва.

"Политическият проект има различни начини на финансиране, но когато се стигне до това, ще бъдат обсъдени начините на финансиране и те ще бъдат публични", обясни Найденов и допълни, че има хора от сегашната структура на ГЕРБ, които биха се присъединили към него.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати