28 Март 2024 г. Четвъртък

За секса и след това

2010-08-26 11:17:22

За интимните отношения не е прието да се говори на висок глас, въпреки че мъжките разговори обикновено се въртят около тази тема. А сексуалните подвизи силно наподобяват ловджийските. Всички се мислят за спецове, защото историите им са трудно доказуеми.


Факт 1

Марокански владетел, попаднал на трона в първата половина на ХVІІІ век, се оказал в Книгата на Гинес като най-плодовития в историята на човечеството баща. Според документите той дал живот на минимум 342 момичета и 525 момчета, а до 1721 година броят на наследниците му от мъжки пол се увеличил до 700.

Факт 2

Що се отнася до продължаването на рода, жените трудно ще догонят силния пол, но и при тях има невероятни рекорди. През същия ХVІІІ век рускиня родила 69 деца в резултат на 27 бременности. Многодетната майка се сдобила с 16 двойки близнаци, седем пъти износила тризнаци, а четири пъти на бял свят се появили четиризнаци. Едва ли има по-добър начин за една държава да се справи с демографския срив.

Факт 3

Съвременните мъже за съжаление съвсем не са така плодовити както мароканските шейхове. Според статистиката 5% от 40-годишните представители на силния пол страдат от еректилна дисфункция, а след 65-годишна възраст процентът се движи между 15 и 20. Този проблем засяга и младите мъже. Неотдавнашно американско изследване установи, че една четвърт от мъжете между 18 и 25 години вече са изпадали в подобна конфузна ситуация.

Факт 4

Психолозите твърдят, че често причината за неудачния опит в интимните отношения се дължи на грешна настройка и комплекси. Затова и за тези, които не са уверени в мъжката си сила, има добра новина – размерът, въпреки слуховете, няма никакво значение. Според допитване, проведено в Америка, най-голямо значение на сантиметрите придават самите мъже. На повечето жени им е абсолютно безразлично. 

Факт 5

Сексуалните комплекси обаче не се срещат само при мъжете. Британски социолози твърдят, че съвременните жени са толкова неуверени в себе си, че предпочитат да се занимават със секс само в състояние на алкохолно опиянение. А 6% от анкетираните признали, че нито веднъж не са се докосвали до мъж на трезва глава. Основната причина за „интимния алкохолизъм” е желанието да съберат смелост и да спазят традициите на романтичната обстановка.

Факт 6

Не по-малко печална статистика представиха изследователи от американска компания. Оказало се, че поне 10% от жените се занимават със секс против желанието си. При това въобще не става въпрос за насилие, а за изпълнение на съпружеските задължения. Всяка девета жена от анкетираните заявила, че интимните отношения са по-неприятни от чистенето и прането.

Факт 7

Имайки предвид гореспоменатото отношение на омъжените жени към секса, не е чудно, че всяка десета семейна двойка предпочита да спи в отделни спални. Така поне твърдят сътрудници от Националния фонд за изследвания на съня в Англия.

Факт 8

Неувереността в себе си и възможното разочарование не пречи на представителките на нежния пол да се разделят с невинността си средно на 17 и половина години. Такива са данните от изследване, проведено в Калифорния. За мъжете приблизителната възраст, в която встъпват в полови отношения, е малко под 17 години.

Факт 9

Въпреки разпространеното мнение съвсем не всички мъже винаги достигат до оргазъм по време на секс. Според национално изследване във Великобритания само 75% от представителите на силния пол могат да се похвалят с редовни успехи. Сред жените този показател е още по-нисък – 29% от англичанките заявили, че получават удоволствие при всеки интимен контакт.

Факт 10

Понятието „приятелски секс”, изглежда, става норма за съвременната младеж. Резултатите от допитване в американски държавен университет показват, че две трети от студентките встъпват в интимна близост без каквито и да било ангажименти – просто „по приятелски”.

Факт 11

Статистиката твърди още, че съвременните дами става все по-мъжествени, що се касае до потомството. Ако в началото на 60-те години на миналия век около 44% от работещите жени не са взимали продължителна отпуска за отглеждане на дете, то през 2000 г. делът на деловите майки вече е 66%.

Факт 12

Въпреки очакванията развитието на медицинската наука и технологиите не придвижиха особено напред проблемите с безопасния секс. Според статистиката всяка втора жена по света ще се зарази с човешкия папилома вирус и в 10% от случаите това ще доведе до заболяване. Най-опасното от тях е ракът на маточната шийка, който всяка година отнема живота на стотици хиляди жени. 
източник: health.bg

Последни новини от категория Здраве


Новини
90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.Оказва се, че голя ...
Новини
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 4041 нови случая на коронавирусна инфекция, направени са 11 066 теста. Това прави като съотношение над 36.5%.За ...
Новини
От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си запов ...
Новини
240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистриранит ...
Новини
Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да пре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати