28 Март 2024 г. Четвъртък

Свободната вече Гери: Още се озъртам!

2013-07-25 09:51:37

Много съм щастлива. Надявам се това да е началото на края. Оттеглянето на екстрадицията не означава, че обвиненията в САЩ са паднали, но вярвам, че и това ще стане, обяви в интервю за в. "24 часа" Гергана Червенкова.

Очакванията са днес Софийският апелативен съд да прекрати делото за изпращането й в САЩ, където 37-годишната българка бе обвинена, че е изпрала 5 млн. долара и е продавала онлайн лекарства, които съдържат наркотични вещества.

Тя многократно обяви, че е работила на трудов договор във фирма за търговия с лекарства като статистик без никакви права да се разпорежда с банкови сметки.

Гергана бе задържана за първи път на 30 ноември, но след три дни освободена срещу 500 лв. гаранция. След като делото за екстрадирането тръгна в съда, бе арестувана отново и прекара зад решетките повече от 50 дни.

Гери бе освободена преди около двайсет дни срещу 1000 лв. гаранция.

Жената сега се надява, че американските власти са направили разследване, намерили са допълнителни данни и в крайна сметка се е потвърдила тезата, че е невинна.

"Ще ми се да вярвам, че са разширили разследването и са установили, че наистина е допусната грешка, или че някой ги е подвел. Искрено се надявам, че няма да има друго искане за екстрадиция.

Сега трябва да намеря отговор на въпроса откъде дойде всичко това. Все още нямам обяснение. Но един от многото уроци, които научих, е, че човек трябва да цени дребните неща. Да осъзнае колко ценно е всичко - хората около нас, това, че сме на свобода, че дишаме, приятелите.

Всъщност битовизмите и глупостите, за които всекидневно се ядосваме, просто трябва да ги забравим. Осъзнах, че животът, който и без това е кратък, неочаквно може да стане още по-кратък", допълва Гергана.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати