20 Април 2024 г. Събота

Велик Лудогорец разнебити Слован и продължава да мечтае

2013-07-25 09:49:49
Шампионът на България Лудогорец разнебити с 3:0 Слован Братислава и се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига. 
Първата среща в Словакия завърши с успех 2:1 за домакините, но това не се оказа решаващо и след велика победа в Разград, момчетата на Стойчо Стоев продължават да мечтаят за групите на най-комерсиалния турнир. 
Срещата със Слован бе дебют за Стоев, който замени на поста Ивайло Петев. Лудогорец изигра феноменален мач, развинти изцяло словаците и заслужено спечели впечатляваща победа. 
Разградчани демонстрираха европейски футбол, създадоха една дузина голови положения, забиха три попадения, удариха две греди и заслужено са в следващия кръг на надпреварата, където най-вероятно ще срешнат сърбите от Партизан. 


Двубоят започна перфектно за Лудогорец и "милионерите" успяха да вкарат още в третата минута. Тогава Кайсара центрира перфектно от дясно, а Иван Стоянов с прецизен удар от воле, от ъгъла на вратарското поле, опъна мрежата на Слован за 1:0. 
Седем минути по-късно Дани Абало можеше да забие втори гол, но изпусна отличен шанс. Разградчани продължиха да мачкат и логично набутаха ново попадение. В 12-ата минута Дани Абало се измъкна отдясно и с техничен, но отсечен шут, направи 2:0. 
Българските шампиони бяха в стихията си и малко по-късно пропуснаха уникален шанс. Абало навлезе в наказателното поле на Слован, но предпочете да потърси намиращия се до него Роман Безяк, но пасът не се получи и топката прелетя високо над вратата на гостите. 
Това бяха минутите на "милионерите", които правеха каквото си пожелаят на терена и тотално мачкаха словаците, които не знаеха къде се намират. 
В 19-ата минута Абало центрира в наказателното поле, където Марселиньо засече с глава топката, но Путночки показа класа и спаси. Пет минути по-късно Иван Стоянов прави страхотен пробив и пробва удар извън наказателното поле, но в аут. 
В 26-ата минута съдиите удариха рамо на Слован, след като спестиха нарисувен червен картон за играч на гостите, който изблъска Иван Стоянов, останал сам срещу Путночки. 
След тази ситуация българите намалиха оборотите и много правилно задържаха топката в средата на терена, като не даваха почти никакви шансове на словаците. В 31-ата минута Роман Безяк и Иван Стоянов разнебитиха отбраната на гостите, след което последва удар на Стоянов, но в аут. 
Девет минути по-късно Безяк направи фрапантен пропуск, след като не успя да вкара от няколко метра. Това можеше да изиграе лоша шега на Лудогорец, след като в 42-ата минута гостите създадоха единственото си положение за първото полувреме, но то едва не доведе до намаляване на резултата. 
За щастие Милинкович стреля в тялото на Минев. В продължението на полувремето можеше да се стигне до автогол във вратата на Слован, но гостите с невероятен късмет се спасиха от трето попадение във вратата си.
Второто полувреме започна с положение и греда за Лудогорец. Иван Стоянов пробва техничен и прехвърлящ удар, но топката кацна върху напречната греда на словаците. 
Постепенно българите леко се прибраха в собствената си половина и заложиха на контраатаки, които вещаеха много неприятности за гостите. Играчите на Стойчо Стоев обаче правеха невероятни пропуски и се лишаваха от още голове. 
В 58-ата минута Марселиньо бе изведен на супер позиция в наказателното поле, но Колчак първо успя да го спре, а след това Путночки му отне топката. Бразилецът можеше да стреля, но се забави и изпусна уникален шанс. 
Малко по-късно Теро Мантула от два метра не можа да вкара на опразнената врата и направи нещо фрапантно. Българите продължиха да доминират, но и да правят невероятни пропуски. В 73-ата минута Безяк стреля от движение от границата на пеналта, на в аут. 
Пет минути по-късно логичното се случи и Лудогорец вкара трети гол. Димо Бакалов пусна страхотен пас към Дани Абало, който без проблеми направи 3:0.
Българите продължиха да доминират и можеха да опънат отново мрежата на гостите, но Йордан Минев натресе гредата. До края на мача не се случи нищо интересно, милионерите контролираха играта и заслужено са в седващия кръг на Шампионската лига. 
 ЛУДОГОРЕЦ - СЛОВАН 3:0 Голмайстори:
 
1:0 Стоянов (3)
2:0 Абало (12)
3:0 Абало (79)

ЛУДОГОРЕЦ
: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 4.Теро Мантула, 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев, 18.Светослав Дяков, 23.Христо Златински, 17.Даниел Абало (83' 7.Александров), 73.Иван Стоянов (70' 19.Бакалов), 84.Марселиньо (61' 8.Ешпиньо), 9.Роман Безяк  
 
СЛОВАН: Путноцки, Йосимов, Горосито, Колчак, Жофчак, Милинкович, Багайоко, Якюбек (75' Сумах), Халенар, Кладрубски, Пелтиер (70' Форш)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати