19 Април 2024 г. Петък

За "Атака" оставка няма, заядоха се с "пияни" протестиращи

2013-07-24 21:23:00

След часове на мълчание за снощните събития "Атака" реши да вземе думата, за да обяви, че мястото на децата не е на "симпатичния протест".

Според националистите по време на сблъсъците е имало невръстни българчета, които са вандалствали и са били използвани за политически цели.

Този следобед хората на Волен Сидеров съобщиха с имейл до медиите, че са внесли сигнал до Държавната агенция закрила на детето срещу застрашаването на живота на малчуганите при протестите. 

В сигнала си националистите се впускат в куп членове и алинеи от Закона за закрила на детето, които осигуряват защитата на психическото, нравствено и образователно развитие на подрастващите.

В писмото си до шефа на агенцията Калин Каменов от "Атака""">"Абсолютно задължително е, както е и крайно време да вземете необходимите законови мерки срещу използването на невръстни българчета за политически цели. Вече повече от 40 дни сме свидетели на безобразна експлоатация на невинни деца от така наречените "мирни и симпатични протестиращи".

Недопустимо е да се позволява малки деца да бъдат използвани по този начин, да кръстосват улиците на София по малките часове, да стават свидетели на употреба на алкохол и наркотици, както и на хулигански, вандалски прояви. Ако Ви е грижа за децата на България, ще изискате всички записи от протестите от телевизиите, ще идентифицирате нарушаващите правата на децата и ще предприемете необходимите процедурни действия", настояват те.

Според Сидеров и сие в нощта на 23 юли цялата страна е станала свидетел на това как деца са участвали във вандалски прояви, сбивания и сблъсъци с полиция и жандармерия.

"Според Вас мястото на едно дете след 22 часа къде е? На "мирен и симпатичен протест" ли, на който летят огромни павета, футболни агитки предизвикват масови сбивания и се изпиват десетки литри алкохол, а що се отнася да употребените наркотични вещества - можем само да гадаем. Там ли е мястото на невръстните българчета?", питат от "Атака".

Според партията снощи била обичайна гледка да видиш "отговорни, симпатични, мирно протестиращи родители" с едната си ръка да държат дете, а с другата - бутилка с бира.

"Какъв пример е това за бъдещето на България? Каква ценностна система се изгражда по този начин?", питат националистите и настояват Калин Каменов да използва цялата строгост на закона, за да защити живота и здравето на българските деца.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати