20 Април 2024 г. Събота

Google влиза в люта битка и със Skype

2010-08-26 11:13:09

Американският интернет гигант Google влиза в битка и със Skype. Това ще стане с новата услуга, представена от компанията.

Тя ще позволи на потребителите на пощата Gmail да провеждат телефонни разговори със стационарни и мобилни телефони през своя потребителски профил в пощата.

Като начало услугата ще бъде достъпна за потребителите на Gmail в САЩ и Канада, съобщава Financial Times.

Предвижда се телефонните разговори навсякъде в САЩ и Канада да бъдат безплатни до края на годината, а разговорите към чужбина ще струват по 2 цента на минута.

Не се предвижда начисляването на никакви други такси.

До момента Google предлагаше единствено връзка за пренос на гласови и видео данни от компютър до компютър.

„Това наистина е сериозна новина, тъй като сега стотици милиони потребители на Gmail ще могат да водят разговори от пощата си“, коментира за BBC Крейг Уолкър, продуктов мениджър в Google.

“Няма да има нужда от сваляне на допълнителни приложения или каквото и да било, за да почнат да провеждат разговори с високо качество и на ниска цена. За потребителите новата услуга представлява повече ефективност на по-ниска цена“, уверен е Уолкър.

През миналата година Skype се превърна във водещата компания в международния пренос на гласови данни. За последните 12 месеца потребителите на Skype са се увеличили от 397 млн. на 560 млн. души. Gmail пък има 200 млн. потребители.

Едва 8,1 на сто от потребителите на Skype заплащат за провежданите чрез програмата разговори. Сега за Skype може да стане още по-трудно, тъй като Google ще подкопае цените на международните разговори.

Skype става поредната компания, с която Google се опитва да води сериозна конкурентна борба. През последните седмици във фокуса на вниманието беше социалната мрежа Facebook, която заплашва Google с отнемане на все повече от рекламните бюджети на компаниите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати