18 Април 2024 г. Четвъртък

Менда Стоянова: Аз лично не искам да ме замерят с домати

2013-07-23 09:55:20
Аз лично не искам да ме замерят с домати, не съм корумпирана, не съм свързана с кръгове и не желая този парламент, който няма доверието на хората да го легитимирам с моето присъствие там. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ в отговор на въпрос защо партията отсъства от пленарните заседания. Нито сме оглавили протеста, нито сме го предизвикали, нито сме го платили, каза още тя.

Тя посочи, че с колегите й ще се върнат в четвъртък в Народното събрание, когато се очаква актуализацията на бюджета да бъде обсъждана на първо четене. Тя беше одобрена от правителството на извънредно заседание в понеделник.

Стоянова посочи, че тя и нейни колеги ще участват и в заседанието на бюджетната парламентарна комисия днес, където ще бъде разгледан проектът за актуализация на Закона за бюджета за 2013 г.

Бюджетът е по-важен от изборния кодекс, засега не виждаме друг законопроект, който да има такава важност, обясни още Стоянова мотивите на ГЕРБ да отидат на работа само по тази причина.

Заявката на ГЕРБ за връщане в парламента само за тази дискусия беше обявена вчера от лидера на партията и бивш премиер Бойко Борисов.

Стоянова коментира още, че бюджетният дефицит от 2009 година насам постепенно е намалявал, а сега за пръв път има връщане назад и той ще бъде увеличен. "Защо се налага това? Очакваме спад в икономиката ли?", попита риторично депутатът.

Когато внасяхме бюджета за тази година в Народното събрание лично Орешарски внесе предложение за увеличаване на приходната част с 900 млн. лв. и бяхме обвинени, че крием приходи. Кое е вярно – тази позиция или сегашната, попита от ефира тя.

Според нея формирането на нов дълг е оправдано до размера на дефицита в бюджета в момента, по-голяма сума би била само изкушение да бъде похарчена.

За пръв път се прави актуализация на бюджета преди да са обявени резултатите от изпълнението му към средата на годината, посочи още Менда Стоянова.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати