26 Април 2024 г. Петък

Михаил Константинов: Разумната дата за избори е догодина

2013-07-22 09:22:11

Добре би било да има много сериозни смени в правителството, включително до ниво министър-председател. Това заяви проф. Михаил Константинов – член на Изборния борд към Министерски съвет, пред БНТ.

От многото искания, които съществуват, едно е ясно – искат се някакви оставки. Без тях няма да мине, е убеден Константинов.

Според него е дошъл моментът да се направи компромис от всички страни в конфликта, като трябва да отстъпят двете страни.

Константинов обаче каза, че най-малкото, което трябва да направят управляващите, е да кажат дата за предсрочни избори. Той смята за разумно те да бъдат с евроизборите догодина. 

„Предсрочни избори тази година е глупаво, предсрочни избори догодина – да“, смята Константинов.

При това положение ще е ясно, че сегашните управляващи са наказани за глупостите, които направиха в началото на своето управление, те ще получат един къс мандат, но не е нужно да наказваме цялата държава, каза Константинов.

„За щастие, това, което ще се случи в България, не зависи само от българските политици. Така че в момента, в който натискът от Запад, а може би и от Изток се усили, ще настъпят някакви събития - да се надяваме в положителна посока“, каза още Константинов. 

„Има ясни стъпки за сваляне на напрежението и аз се чудя защо те не се предприемат. Очевидно се е преценило, че още дълго може да върви така. Само че да не забравяме, че ситуацията може рязко да се влоши за много късо време в резултат на някакъв инцидент. Когато периодично се събират големи групи хора, всичко може да се случи. В момента напрежението е голямо, така че дори един нелеп инцидент може да взриви държавата – това не трябва да бъде допускано“, посочи Константинов.

Михаил Константинов коментира и поредния скандал с показания от прокуратурата бележник на шефа на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов, в който той е вписвал кой е трябвало да бъде "ударен" и кой "оправен". 

"Тефтерчето е пореден удар срещу ГЕРБ. Това е тотална глупост – това са неща, които и по телефон не се говорят, а той и в тефтерче си го записал. Не трябва да допускаме глупави хора на високи постове", категоричен е Константинов. Той посочи, че лесно може да бъде подправен такъв документ, но в случая измъкване няма, тъй като има почерк, на който лесно може да се направи графологична експертиза. "Очевидно, че тефтерчето е истинско", каза Константинов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати