29 Март 2024 г. Петък

Волейболистите посрещат Полша в ключов мач от Световната лига

2013-07-12 09:00:42
Българските волейболисти посрещат действащия шампион Полша в ключов мач от последния кръг в груповата фаза на Световната лига. Националите се намират в отлична позиция преди двете срещи с поляците - днес от 20.00 часа и в събота от 21.00 часа в зала "Конгресна" във Варна. 

Възпитаниците на Камило Плачо държат съдбата си изцяло в свои ръце. При две победи отборът ще се класира за финалната шестица в Аржентина, независимо как ще завършат мачовете между Бразилия и САЩ. 

Преди последния кръг "селесао" заема първата позиция с 19 точки и вече си гарантира място във финалите. Франция е на вторoто място с 15 точки, но няма шанс да продължи напред, тъй като вече изигра всичките си мачове. 

Българският отбор е трети с 14 точки след пет победи и три загуби. Полша и САЩ, които записаха по четири успеха и четири поражения, има съответно 13 и 12 точки. Аржентина е твърдо на последна позиция с едва една победа в десет срещи.

"Когато излезе жребият и програмата за нашата група, и най-големият оптимист не е очаквал да имаме шансове за класиране преди последните мачове в групата. Мисля, че правим голяма Световна лига и досега играхме добре", коментира Плачи.

"Идваме във Варна с голямо удоволствие за важни мачове срещу отбора, който наричате "полски батальон". Надявам се да успеем да направим два много добри мача. Изразяваме уважение към Полша и Андреа Анастази", добави италианският треньор. 

В предишните два кръга българите гостуваха в САЩ и Бразилия, като спечелиха три точки от четирите мача. "От всички мачове досега само един изиграхме лошо - първия със САЩ. Не знам защо. В това презокеанско гостуване имаше голяма часова разлика и не успяхме да направим добре много неща", каза още Плачи.

Според него точка преднина не дава голямо предимство на България. "Накрая се броят само победите, а не точката ни аванс пред тях в момента", добави той.

Плачи коментира и очакванията си за мачовете между Бразилия и САЩ. "Не знам дали Бразилия ще даде почивка на някои от играчите. Един силен отбор не може да си позволи това в такъв момент, седмица преди финалите. Вярвам и се надявам, че ще бъдат два истински мача."

Капитанът Тодор Алексиев се надява България да играе добре и "да вземе, каквото е възможно". "Много важни мачове ни предстоят във Варна, където по принцип играем добре", коментира посрещачът.

Селекционерът на Полша Андреа Анастази заяви, че отборът му е тръгнал слабо в Световната лига, но е доволен, че все още има възможност за класиране. "Ще се опитаме да спечелим срещу България, ако не успеем - такъв е животът", заяви Анастази.

Букмейкърът Sportingbet дава предимство за България, като евентуалната победа на домакините в петък е оценена с 1.75. Коефициентът за успех на поляците е 1.95. Bet365 дори дава по-сериозно предимство на българите - 1.65 срещу 2.20
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати