Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Фев 18
Начало arrow Политика arrow Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"

Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"

  Print E-mail
2013-07-12 08:36:27
източник: dnes.bg

Бившият премиер Бойко Борисов настоява премиерът Пламен Орешарски час по-скоро да пусне за движение напълно готовата автомагистрала "Тракия".

Лидерът на ГЕРБ твърди, че е скандално аутобанът да е готов, бизнесът да чака, а хората да заобикалят по стари маршрути в разгара на летния сезон и да не могат да стигнат бързо до морето.

Борисов настоява Орешарски да не чака стротелната министърка, която е в Брюксел, и още днес да отвори пътя.

Ето и писмото му до министър-председателя, публикувано във "Фокус".

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала "Тракия". Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон.

Автомагистрала "Тракия" е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация. 

Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата. 

Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути. В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала. 

Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала "Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала", завършва посланието си екс премиерът.

 

Само преди ден от регионалното министерство съобщиха, че от 15 юли от София до Бургас ще се пътува по изцяло завършената автомагистрала. 

Последният участък - от пътен възел "Зимница - Ямбол" до пътен възел "Карнобат", е готов и от столицата до морето вече ще се стига за около 3 часа и половина. 

Автомобилите ще могат да преминават по новата отсечка от 14 часа в понеделник, допълват от министерството.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  Новини Президентът, Европейският съюз и местната власт са единствените с положителен рейтинг. Това показват резултатите от проучване на Агенция "Афис", извършено между 17 и 22 януари - малко ...
  Новини "Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни, хладилниците на хората и няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах."Това ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?