27 Април 2024 г. Събота

Депутатите от ГЕРБ лоялни към Борисов

2013-07-09 09:41:31

Нито един от сегашните народни представители на ГЕРБ няма да напусне партията, сочи проверка на "24 часа" по повод декларацията на недоволни бивши гербери, които преди 2 дни открито обявиха, че тръгват към създаването на нова формация.

"Нямаме намерение и да привличаме депутати от сегашната парламентарна група на ГЕРБ. Още по-малко пък с идеята да подкрепим правителството, за да не зависи то от "Атака", обясни бившият координатор на ГЕРБ за Варна и ексдепутат Павел Димитров, който е един от основните играчи в евентуалната бъдеща формация. 

Той все пак посочи, че в близките 2 седмици ще стане окончателно ясно, дали ще се прави нова партия, която евентуално можело да потърси обединение със СДС или ДСБ. 

"Нямам намерение да напускам. Даже разложката структура прие декларация, че сме твърдо зад партията", увери депутатът Любен Татарски, сочен от някои издания като един от потенциалните дезертьори от Бойко Борисов.

"Не може да става дума за напускане на някой от седмината варненски депутати", категоричен бе и контраадмирал о.р. Пламен Манушев. 

Dnes.bg припомня, че в понеделник заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев заяви категорично, че парламентарната група на бившата управляваща партия остава единна и консолидирана въпреки декларациите за напускане на членове на партията.

Той посочи, че към момента членовете на партията са над 70 000 души и лично решение на всеки е дали да напусне организацията. 

Както е известно в неделя членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати, областни и общински координатори на партията разпространиха декларация до медиите, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ и пристъпват към създаване на нов политически проект, "отговарящ на повика на времето". 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати