Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Януари 20
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ ще пребъде, убеден е Цветан Цветанов

ГЕРБ ще пребъде, убеден е Цветан Цветанов

  Print E-mail
2013-07-08 09:17:48
източник: dnes.bg

Убеден съм, че няма да има вълна от напускащи партия ГЕРБ, категоричен бе зам.-председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В събота бях във Враца, където приеха нови членове и всички изразяват подкрепа", допълни той пред Нова телевизия в коментар на вчерашното писмо на петима отявлени ГЕРБ-ери да напуснат партията и да основат нова политическа формация.

Вчера Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров разпространиха декларация до медиите, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ.

 

В декларацията им се посочва, че през последните години партията е била овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото.

Цветанов днес обясни, че членството в партиите е доброволно и всеки сам преценява дали да остане или да си тръгне.

По думите му зад отцепниците от ГЕРБ най-вероятно стои Николай Бареков, защото "знаем, че той ще прави политически проект", каза Цветанов.

Според сметките на дясната ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ членуват над 70 хиляди души.

По темата за протестите и това дали те ГЕРБ седи зад тях Цветанов каза, че няма как за часове да се организират 20 хиляди души.

"Това са спекулации. Протестът е справедлив, защото е недопустимо държавата да се управлява по този начин", аргументира се бившият вътрешен министър и добави, че лицата на ГЕРБ не присъстват на тези протести.

Времето трябва да покаже истината, а истината е, че съм невинен. Съдът е този, който преценява дали едно лице е виновно или не", коментира той сблъсъка си с Темида по вече двете образувани срещу него дела – едното за възпрепятстване на разследването срещу бившия началник на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров, а другото, че е допуснал безконтролно подслушване.

"Що се отнася до това, че съм възпрепятствал използването на СРС-та, СРС-тата е един технически способ, а има много други оперативни способи, които могат да се използват. Следователите са тези, които трябва да доказват твърденията си", обясни още бившият вътрешен министър.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  Новини Битката между Борисов и Радев може да стане и дружба. Това мнение изрази Стефан Данаилов пред bTV.Не се знае какво може да стане с България, тълкува Ламбо.Той беше категоричен, че държавният ...
  Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
  Новини Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?