25 Април 2024 г. Четвъртък

Сидеров се нахвърлил на екип на СКАТ в Бургас

2013-07-06 10:09:29

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е предизвикал безредици снощи в Бургас, е съобщил пред "Фокус" дежурният в общината. На безиностанция на входа на града хора от партията и екип на телевизия СКАТ се спречкали.

Екипът на телевизията е дал показания в полицията, Сидеров отказал да го направи, но обещал да съдейства за изясняване на случая.

Малко по-късно Волен Сидеров обсадил с мегафон офиса на СКАТ в комплекс "Зорница" с призиви собственикът на медията Валери Симеонов да се появи.

Журналистката от телевизия СКАТ Ваня Чачева и екипът й са подали вече жалба в Пето РПУ-Бургас за нападението срещу тях от Волен Сидеров и хората му.  Чачева и колегите й - четирима оператори, са си изкарали медицински свидетелства, разказа самата тя пред "Фокус".

Самата Чечева твърди, че е била ритана от депутати на "Атака", сред които Деница Гаджева, и има синини по краката си. Операторите пък били изподрани от женски нокти. Чечева посочи, че поражения има и върху камерите и техниката на телевизията.

"Към 16.30 часа имахме информация, че депутатити от "Атака" са на бензиностанция в комплекс "Изгрев". Отпоравихме се натам, защото ни бе чудно как така в петък, деня за парламентарен контрол, "Атака" не са в парламента, а са тръгнали на море", каза Чечева.

"Искаме да разберем колко струва на Сидеров да е в коалиция с ДПС. В момента, в който той и хората му видяха екипа, ни препречиха пътя и започна едно голямо блъскане и бутане. Зад мен застанаха няколко депутатки от партията, сред които Деница Гаджева, и започнаха силно да ме ритат в прасците, кокалчетата, глезените", каза Чечева.

По думите й на камерите се вижда как Сидеров удря с все сила в бъбреците оператора Светлан Атанасов. "Започна едно жестоко нахвърляне на камерите и микрофоните, псувни и ругатни към нас", допълни тя.

"Тези хора се мислят за недосегаеми и тази агресия се прехвърли и върху полицаите, които по-късно дойдоха на бензиностанцията. Екипът на СКАТ е от 5 души, 15 бяха хората на Сидеров, плюс екип на партийната телевизия. След това Сидеров се насочи към офиса на телевизията, където наруши спокойствието на жителите на комплекса. Екипът е шокиран", разказа Чечева. Тя допълни, че камерите са заснели как Сидеров ходи въоръжен с нож.

По-късно Волен Сидеров обясни пред bTV, че от СКАТ нарочно са провокирали депутатите от "Атака" и са предизвикали скандал, който бил поръчан от ГЕРБ.

„Бяха изпратени мутри на СКАТ, яки момчета, които дойдоха с единствената цел да направят провокация. Успяха, защото блъскаха, има народен представител от "Атака"  - Димитър Димов, със скъсана тениска, има бити и удряни народни представителки от Атака”, обясни и депутатът Десислав Чуколов.

Видеозаписите на бензиностанцията ще бъдат изгледани, за да изясним детайлите, каза директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Милен Димитров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати