20 Април 2024 г. Събота

Забиват заешката ограда и пускат на 15-и юли "Тракия"

2013-07-03 17:23:16

Магистрала "Тракия" е готова на 99,9%, обяви шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

За да е е напълно готова, трябва да бъде положена и заешка ограда, което вероятно ще стане около 8 юли, поясни той.

"15 юли е срокът за пускането на автомагистралата по договор, и нямам никакви притеснения за отварянето й до Бургас", допълни той.

"Няма да забавим и с един ден пускането на "Тракия" след подписване на решението за пускане. Към понеделник основният пакет ще е готов и ще бъде внесен към ДНСК. Платили сме и държавната такса", поясни още Лазаров.

 

Шефът на АПИ обяви, че на всеки един от пътните възли ще бъдат сложени знаци, които да оказват каква дистанция има до най-близката бензиностанция.

"Ние сме издали разрешителни и за съжаление не се случва нищо”, каза той в отговор на въпрос защо няма интерес за изграждане на частни обекти край магистралата.

По отношение на старата част на магистралата, Лазаров обяви, че АПИ на няколко пъти е искала увеличаване на бюджета за ремонти.

"Там ще са необходими около 70 милиона лева за рехабилитация на всички обекти – при Пазарджик и Пловдив, и след Нови Хан – възела в София. Те не бяха включени в бюджета. Надявам се това да се включи в предложението за удължаване на споразумението със Световната банка с три години", посочи той.

Лазар Лазаров обяви още, че участъкът от автомагистрала "Хемус" от Шумен до Белокопитово ще бъде пуснат между 25 и 27 юли.

През юли ще бъде завършен и Лот 1 от автомагистрала "Струма" в участъка Долна Диканя – Дупница.

Днес той присъства на отварянето на ценовите предложения на участниците в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за "Доставка, монтиране и поддържане на химически санитарни възли на площадките за отдих по Лотове 2, 3, 4 и 5" от аутобана.

Обществената поръчка е за разполагането на 44 химически тоалетни върху 22 площадки за отдих в участъка от Стара Загора до Бургас. Стойността е 150 хил. лева без ДДС.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати