26 Април 2024 г. Петък

Етническият мир – застрашен, провидя Антон Кутев

2013-07-01 19:09:00

"Аз мисля, че ние сме на границата на социалния мир, а на границата и на етническия мир", обяви на пресконференция в Силистра депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев, предаде БТА.

Той заяви, че всяка непремерена крачка може да доведе до "трайни деформации в обществото, които с десетилетия няма да можем да заличим".

"Смятам, че трябва да се внимава много в постъпките, защото ситуацията наистина е взривоопасна - на този етап се опитваме да удържим социалния мир", заяви Кутев и съобщи, че по тази причина не били направени няколко контрапротести в столицата.

Според него страната има нужда от политическа стабилност, за да се изпълнят дадените предизборни обещания.

Той посочи, че в парламента са внесени важни законопроекти, сред които за спиране на нарастването на възрастта за пенсиониране и за намаляване на цените на лекарствата.

Кутев обаче обяви, че "лобистките интереси намират пътища за въздействие".

"Въпросът с предсрочните избори ще стои оттук нататък през всеки един ден на този парламент, но за времето, в което сме в него, ще се стремим да си свършим работата", категоричен бе Антон Кутев.

Междувременно областният и градският лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов определи сегашните протести за „нескопосани” и платени. 

„Като се види кои са отпред – беззъби, отявлени алкохолици и седесари, става ясно колко са сериозни те“, коментира той на пресконференция, цитиран от "Фокус". 

Той добави, че в Пловдив 23-годишната война между сини и червени приключи. Всеки българин трябва да се осъзнае, че в държавата ни трябва да се случат важни неща. Мисля, че тепърва ще се преценява какво може правителството на Орешарски. Времето ще покаже. Това не е мандат за 4 месеца, Орешарски ще управлява 4 години. Ще свършат парите на тези, които организират протестите“, каза ощеГергов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати