Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Септ 20
Начало arrow Политика arrow Сегашното управление с три думи – грешка, катарзис, извинение

Сегашното управление с три думи – грешка, катарзис, извинение

  Print E-mail
2013-07-01 15:52:06
източник: dnes.bg

Настоящето управление може да се характеризира с три думи - „грешка, катарзис, извинение“. Ние не можем да го приемем, не приемаме и златния глас на Волен Сидеров, който сигурно е и със златна акция. Това заяви от името на ГЕРБ настоящият депутат и председател на 41-вия парламент Цецка Цачева. 

Тя отново настоя, че депутатите от ГЕРБ ще се върнат в Народното събрание само при обсъждането на Изборния кодекс. 
Очакванията им са били, че това ще стане тази седмица, но пък се разбра, че председателят на парламента Михаил Миков е върнал техните предложения, защото не могъл да индивидуализира подписите на народните представители под проектозакона за промени в Изборния кодекс, който беше внесен в петък от Цачева. „Приемаме го шеговито, ще номерираме страниците“, обеща тя. 

Относно евентуалното разделяне на парламентарната комисия за борба с корупция и парламентарна етика, която се оглавява от лидера на „Атака“, Цачева коментира, че „не очаквам Сидеров да се откаже от етиката, тъй като по думите й тази комисия му отива“.

„Сидеров forever” пък възкликна тя относно промените в Закона за политическите партии по предложение на „Атака“, с които се премахват субсидиите за извънпарламентарните партии.

Цачева беше категорична, че ГЕРБ възразява срещу това и ще настоява при окончателното приемане на закона да отпадне този текст. Начинът, по който се финансират в момента партиите, е удачен, защото той преодолява неяснотите и нерегламентираното финансиране под масата“, настоя Цачева.

Искането от страна на здравния министър Таня Анреева за оставката на директора на НЗОК Пламен Цеков е политическа репресия, коментира бившият министър на здравеопазването и настоящ депутат Десислава Атанасова.

Тя добави, че Законът за здравното осигуряване е категоричен кога може да се поиска оставката на шефа на касата и че това не може да бъде направено от здравен министър. 

„Съжалявам, че Андреева не е успяла за този месец да прочете закона, а и останалите нормативни актове, които уреждат здравеопазването. За всички вече е ясно, че с всеки ден престой на Андреева в министерството с нарастваща й некомпетентност, е пагубен. Тя иска само да разчиства сметки с директори на болници, които поддържат добре лечебните заведения“, коментира Атанасова.

Според нея нищо добро не ни очаква. „Така както беше променен Закона за ДАНС за размера на Делян Пеевски, така може да се промени и друг закон и Румяна Тодорова, която вече чака, да се върне пак в НЗОК, тя е сестра на евродепутата Йлияна Йотова“, коментира ексздравният министър. 

„Бих посъветвала Андреева да помисли за системата, за това как лекарите и сестрите да са по- добре квалифицирани, как да спре изтичането на кадри от България, как да се заплатите им“, препоръча. 

Атанасова призова още председателя на комисията по здравеопазването в НС Нигяр Джафер да се самосезира и да вземе отношение по промените в здравеопазването. 

Десислава Атанасова коментира още, че за нея е недопустимо вече няколко дни лекарите от болницата по онкология в София да протестират и Българският лекарски съюз да не каже становището си по въпроса. 

„Призовавам ги да спрат да са в ролята на партиен инструмент за натиск на една партия, която беше забранила съсловните организации, настоя още бившият здравен министър. 

Становището на ГЕРБ за спешните мерки на правителството на Пламен Орешерски изложи Светлана Ангелова, която оглавяваше парламентарната комисия по социална политика в предишния парламент.

„Това са кухи мерки, които по никакъв начин няма да подобрят социалното положение на хората и качеството им на живот, защото те не решават въпросите с безработицата, ниските доходи, развитието на икономиката“, разкритикува тя. 

Според нея не раздаването на помощи ще подобри положението на хората, а развитието на бизнеса и заради това първите мерки трябва да бъдат насочени към икономиката.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ", пише в позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"."Подиграха ...
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?